Ma abonez GRATUIT la newsletterul Corpul-Uman.com! Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016!

E-mail:

   Clic aici pentru Arhiva!

Acest site foloseste cookies. Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Aflati mai multe...

Triplul test – Pro si Contra0 Comments

Publicat in:


Scopul Triplului Test este de a identifica un anume pericol. De a selecta viitoarele mame care ar avea de beneficiat prin efectuarea mai multor teste pentru detectarea anumitor probleme fetale.

Acest test detecteaza posibile anomalii ale cromozomilor (ca sindromul Down) si probleme legate de inchiderea imperfecta a unei cavitati a corpului (ca spina-bifida). Orice ati decide dumneavoastra, alocati-va timp pentru a va informa despre aceste riscuri dar si obligatii care va pot afecta viata dvs. si a copilasului.

Triplul test

Triplul test

De ce sa nu fac triplul test?

Exista doua motive generale pentru care unele femei insarcinate aleg sa nu faca triplul test:

Cele care care oricum vor face amniocenteza si ecografie nu au nimic de castigat facand triplul test. Triplul test ajuta numai la identificarea acelora care ar trebui sa faca amniocenteza si/sau ecografia. Daca oricum veti face o amniocenteza, indiferent de rezultatul triplului test, nu aveti nimic de castigat daca faceti triplul test. In aceasta categorie intra multe femei insarcinate (dar nu toate) dintre cele care vor avea la nastere cel putin 35 de ani.

Femeile care oricum vor face o ecografie amanuntita si vor refuza amniocenteza chiar daca le-a fost recomandata probabil ca nu ar trebui sa faca triplul test.

Din nou, rolul triplului test este de a verifica necesitatea unor teste ulterioare, iar in cazul in care viitoarea mama refuza sa-l faca, ce rost mai are? In aceasta categorie intra multe femei (dar nu toate) care de exemplu nu doresc sa intrerupa o sarcina cu sindromul Down.

Cum puteti lua decizia potrivita

Este important sa va ganditi bine cum veti proceda dupa ce obtineti informatiile oferite de triplul test. Daca aceste informatii va ajuta sa luati o decizie legata de sarcina, atunci probabil ar trebui sa faceti testul.

Daca nu aveti de gand sa mai faceti alte teste pe care vi le-ar recomanda medicul, mai bine sariti peste triplul test, in loc de a va petrece restul sarcinii facandu-va griji pentru o crestere a riscurilor de anomalii.

Triplul test va poate da si informatii care pot fi detectate de obicei si la ecografie: estimari imprecise ale datei probabile a nasterii, faptul ca aveti sau nu gemeni, defecte congenitale majore care ar putea impiedica supravietuirea fatului (ca anencefalia) si unele probleme anatomice care ar putea pune in pericol bebelusul in cazul unei nasteri vaginale (naturale). Daca nu doriti sa faceti o ecografie, acesti alti factori trebuie luati in considerare atunci cand luati decizia privind triplul test.




Author: Corpul Uman
Google
Curs de alaptare


Un nou serviciu special creat pentru tine!

Ai nevoie de consultanta avizata in privinta nasterii, alaptarii, diversificarii si alimentatiei tale sau a copilului?

Suna ACUM si stabileste o intalnire!
0751.160.458


Link-uri Sponsorizate
Triplul test – Pro si Contra

Lasă un răspuns

Aboneaza-te GRATUIT la Newsletterul Corpul-Uman.com!