Ma abonez GRATUIT la newsletterul Corpul-Uman.com! Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016!

E-mail:

   Clic aici pentru Arhiva!

Acest site foloseste cookies. Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Aflati mai multe...

Vrei sa-ti asezi copilul pe olita? Top idei la care trebuie sa renunti0 Comments

Publicat in:


Olita este subiectul care devine, in foarte multe cazuri, o adevarata obsesie a mamicilor.

Presiunea sfaturilor din jur, a opiniilor specialistilor de tot felul, dar si dorinta de a trece mai repede peste aceasta misiune, provoaca adesea un stres inutil care nu face decat sa incetineasca procesul natural prin care bebelusul ajunge sa foloseasca olita.

Iata cateva idei fixe pe care multe mamici le au in momentul in care devin stresate de faptul ca nu reusesc sa introduca olita in viata bebelusilor lor. Aceste idei sunt negative si ar trebui sa renuntati imediat la ele, daca vreti ca sansele de reusita sa creasca.

Sfaturi olita

Sfaturi olita

Olita este introdusa, in general, in viata unui bebelus cam la varsta de 2 ani. Dar daca un copil invata sa foloseasca olita la 2 ani si jumatate nu e o tragedie. Presiunea este inutila si nu va face decat sa amane si mai mult momentul renuntarii la scutece. Trebuie retinut ca fiecare copil are propriul calendar.

Nerespectarea ritmului propriu de dezvoltare

Daca un copil are probleme de adaptare (spre exemplu, se adapteaza greu la cresa), daca viata sa afectiva este tulburata de ceva anume, atunci si obisnuirea cu olita va fi dificila. In acest caz este recomandat ca momentul sa fie amanat, pana cand copilul capata incredere in sine.

Insistenta de a-l face sa stea pe olita

Este bine ca olita sa fie oferita cat mai des si, pe cat posibil, regulat (dupa fiecare masa, de exemplu), insa daca dupa cateva minute nu se intampla nimic, atunci nu trebuie insistat pentru ca exista riscul de a provoca un blocaj in acest sens.

Alegerea unei olite sofisticate

Producatorii de obiecte pentru bebelusi se intrec in a scoate pe piata tot felul de exemplare care mai de care mai sofisticate, de la olite cu beculete, cantecele sau cine stie ce forme si culori, la olite cu suport pentru tableta. Ideal este ca olita sa fie cat mai simpla si daca se poate, sa fie un model special care se poate pune pe toaleta. De asemenea, ideal este ca olita sa fie cat mai curand inlocuita cu un reductor pentru WC.

Utilizarea olitei drept pedeapsa

Este o greseala fatala, pe care, din pacate, unii parinti o mai practica inca. In niciun caz olita nu trebuie sa fie o pedeapsa sau o amenintare si nici nu trebuie utilizata ca o modalitate de a-l face pe copil sa stea linistit intr-un colt.

Fortarea baieteilor sa faca pipi asezat

Dupa 2 sau 3 ani, un baietel poate sa faca pipi din picioare, asa ca nu exista niciun motiv sa fie impiedicat, ci, dimpotriva, trebuie incurajat in acest sens, pentru a-l face sa capete mai usor aceasta deprindere.

Trezirea in timpul noptii

Este absolut inutil sa fortezi un bebelus sa se trezeasca noaptea pentru a face pipi. Acest lucru nu il va ajuta in niciun caz sa se obisnuiasca mai repede cu olita si, in plus, ii va deregla somnul.




Author: Corpul Uman
Google
Curs de alaptare


Un nou serviciu special creat pentru tine!

Ai nevoie de consultanta avizata in privinta nasterii, alaptarii, diversificarii si alimentatiei tale sau a copilului?

Suna ACUM si stabileste o intalnire!
0751.160.458


Link-uri Sponsorizate
Vrei sa-ti asezi copilul pe olita? Top idei la care trebuie sa renunti

Lasă un răspuns

Aboneaza-te GRATUIT la Newsletterul Corpul-Uman.com!