Ma abonez GRATUIT la newsletterul Corpul-Uman.com! Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016!

E-mail:

   Clic aici pentru Arhiva!

Acest site foloseste cookies. Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Aflati mai multe...

Acidul folic in sarcina0 Comments

Publicat in:


Femeile care sunt pe cale se nasca trebuie sa isi ia tot felul de masuri pentru a da nastere unui copil sanatos. Expertii spun ca reprezentantele sexului frumos care iau suplimente cu acid folic in timpul sarcinii au un risc mai mic de a avea un copil cu autism, se arata intr-o cercetare recenta.

Acidul folic sau vitamina B9 are efect protector asupra sarcinii, ferindu-l pe fat de defectele de tub neural. Un studiu publicat recent in „Journal of the American Medical Association” arata faptul ca acidul folic il poate proteja pe fat si de tulburarile din spectrul autist.

Acidul folic in sarcina

Acidul folic in sarcina

Mai multe de 85.000 de copii care au varsta cuprinsa intre 3 si 10 ani au fost inclusi in cercetarea desfasurata pe o perioada de 10 ani, realizata de oamenii de stiinta de la „Autism Birth Cohort” din Norvegia. Potrivit sursei citate, pana in clipa cand studiul s-a finalizat, circa 270 de copii au fost diagnosticati cu tulburari din spectrul autist: 114 cu tulburare autista, 56 cu sindromul Asperger si 100 cu autism atipic.

De asemenea, trebuie spus ca mamele care au luat acid folic la inceputul sarcinii au avut un risc cu 40% mai mic de a avea un copil cu autism fata de cele care nu au avut parte de acest supliment.

Surse de acid folic

Medicii sunt de parere ca intr-o astfel de situatie mamele au nevoie de un necesar de acid folic in sarcina de 400 mcg. Printre sursele naturale ale acestei vitamine se afla salata, spanacul lintea, mazarea, fasolea, ficatul si ouale.

Se recomanda femeilor sa ia suplimente cu acid folic cu patru saptamani inainte de conceptie si in primele opt saptamani de sarcina in asa fel incat cel mic sa nu aiba de suferit si sa fie sanatos.

Potrivit expertilor, acidul folic mai este cunoscut si sub denumirea de acid pteroyl-L-glutamic si se incadreaza in randul vitaminelor hidrosolubile din grupul B. El este de fapt o vitamina care trebuie sa fie transformata la nivel hepatic in acid dihidrofolic, ulterior este folosita in organism. Corpul uman nu poate sintetiza folat sau echivalentul natural al acidului folic, iar din aceasta cauza este necesar ca dieta zilnica sa cuprinda aceasta vitamina.

Corpul uman are nevoie de aceasta vitamina pentru producerea, repararea si functia ADN-ului si ARN-ului, sinteza elementelor figurate rosii cu rol in transportul oxigenului si dioxidului de carbon in organism, prevenirea unor malformatii congenitale neurologice si cardiace, protectie impotriva cancerului pulmonar, esofagian, gastric, pancreatic, de colon si cervical uterin.

Acidul folic poate sa diminueze nivelul crescut al homocisteinei, adica concentratiile crescute ale acestui aminoacid care au fost asociate cu infarct miocardic, accident vascular ischemic, tromboza venoasa, osteoporoza sau degenerescenta maculara.




Author: Corpul Uman
Google
Curs de alaptare


Un nou serviciu special creat pentru tine!

Ai nevoie de consultanta avizata in privinta nasterii, alaptarii, diversificarii si alimentatiei tale sau a copilului?

Suna ACUM si stabileste o intalnire!
0751.160.458


Link-uri Sponsorizate
Acidul folic in sarcina

Lasă un răspuns

Aboneaza-te GRATUIT la Newsletterul Corpul-Uman.com!