Ma abonez GRATUIT la newsletterul Corpul-Uman.com! Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016!

E-mail:

   Clic aici pentru Arhiva!

Acest site foloseste cookies. Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Aflati mai multe...

Cum va putea afla o viitoare mamica daca micutul sau va suferi de autism0 Comments

Publicat in:


Autismul reprezinta o afectiune de sanatate care aduce multe probleme, atata parintilor cat si copiilor care sufera din aceasta cauza. De pilda, intr-o cercetare recenta, savantii din Marea Britanie au analizat mostrele de sange de la 246 de mame ale copiilor cu autism si de la 149 de mame cu copii fara autism.

Spre comparatie cu mamele unor copii fara probleme, cele ale copiilor cu autism erau de cel putin 21 de ori mai predispuse sa prezinte anticorpi MAR – Maternal Autoantibody-Related in sange, ce interactioneaza ca proteinele din creierul fetusilor.

Depistarea autismului

Depistarea autismului

Potrivit Health.com, anticorpii reprezinta niste adevarat luptatori ai sistemului imunitar, care se ataseaza de intrusii virali si microbieni si ii eticheteaza pentru distrugere de celule specializate.

Totusi, exista situatii in care acesti anticorpi tintesc propriile noastre proteine sanatoase, devenind „auto-anticorpi”, despre care medicii sustin ca joaca un rol important in afectiunile autoimune precum lupus, artrita reumatoida si scleroza multipla.

Specialistii britanici sustin ca asa cum femeile insarcinate pot transmite anticorpii buni catre copiii nenascuti prin placenta, la fel se intampla si cu anticorpii defecti, care tintesc proteinele de care bebelusul are nevoie pentru a se dezvolta.

Oamenii de stiinta de la Univeristatea Cambridge nu au gasit combinatii specifice de anticorpi MAR in sangele mamelor copiilor fara autism, se arata in studiul publicat in jurnalul Translational Psychiatry.

Un test pentru autismul MAR ar putea analiza riscul unei mame de a naste un copil cu autism inainte de conceptie

Cercetarea conduce la dezvoltarea unui test pentru autismul MAR, care va fi disponibil mamelor tinerilor copii care dau semne de intarzieri in dezvoltare. Expertii sustin ca in cazul in care acest test va fi pozitiv, copilul ar putea beneficia de interventie comportamentala timpurie.

In plus, un test pentru autismul MAR ar putea analiza riscul unei mame de a naste un copil cu autism inainte de conceptie. Potrivit datelor publicate de BBC, testul mentionat a fost brevetat deja de UC Davis, universitatea unde a fost efectuat acest studiu.

Pe de alta parte, trebuie spus ca alte cercetari din trecut au indicat faptul ca femeile cu anumiti anticorpi in sange prezinta un risc sporit de a avea un copil cu autism. Copiii acestora prezentau totodata mai multe intarzieri severe in dezvoltarea limbajului, iritabilitate si comportamente auto-destructive fata de copiii cu autism nascuti de mame care nu aveau acesti anticorpi in sange.

Specialistii care au luat parte la aceasta cercetare sustin ca spera sa stabileasca rolul fiecarei proteine in dezvoltarea creierului. Judy Van de Water, imunolog si profesor de medicina interna la University of California, Davis spune ca ar vrea sa ajunga sa spuna unei mame ce inseamna profilul anticorpilor sai si ce efecte are asupra bebelusului, ca ulterior sa poata interveni mai eficient.

Expertii considera ca este important de notat ca femeile nu au control asupra dezvoltarii acestor auto-anticorpi, ca in cazul oricarei alte afectiuni autoimune.

Descoperirea proteinelor si cailor asociate autismului MAR ar putea ajuta la dezvaluirea cauzelor autismului si ar putea duce la dezvoltarea unor noi terapii, cum ar fi administrarea de substante care „blocheaza anticorpii” in timpul sarcinii pentru a preveni vatamarea creierului fetusului in etapa de dezvoltare, spun specialistii citati de BBC.




Author: Corpul Uman
Google
Curs de alaptare


Un nou serviciu special creat pentru tine!

Ai nevoie de consultanta avizata in privinta nasterii, alaptarii, diversificarii si alimentatiei tale sau a copilului?

Suna ACUM si stabileste o intalnire!
0751.160.458


Link-uri Sponsorizate
Cum va putea afla o viitoare mamica daca micutul sau va suferi de autism

Lasă un răspuns

Aboneaza-te GRATUIT la Newsletterul Corpul-Uman.com!