Ma abonez GRATUIT la newsletterul Corpul-Uman.com! Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016!

E-mail:

   Clic aici pentru Arhiva!

Acest site foloseste cookies. Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Aflati mai multe...

Exercitiile fizice in sarcina0 Comments

Publicat in:


Pentru o femeie gravida exercitiile fizice realizate in timpul sarcinii sunt indicate, insa trebuie practicate cu masura, spun specialistii. Trebuie sa stiti ca sportul va da energie chiar si in aceasta perioada mai dificila, intareste muschii, te scapa de insomnie si scade riscul aparitiei complicatiilor.

Trebuie sa stii ca starea ta de spirit se va imbunatati semnificativ, potrivit unui studiu recent publicat in revista Psychology & Health.

Exercitiile fizice in sarcina

Exercitiile fizice in sarcina

Mai multe studii au aratat faptul ca activitatea fizica are un impact pozitiv si asupra fatului. Colegiul American de Ginecologie si Obstrtica recomanda 30 de minute de exercitii moderate pe zi, insa trebuie sa primesti acordul medicului inainte sa incepi un program de exercitii.

Printre aceste exercitii se afla cateva care si-au demonstrat eficienta si pe care le poti practica in perioada sarcinii.

Yoga prenatala

Yoga prenatala este unul din nenumaratele stiluri de Yoga, unele mai complexe si mai solicitante decat altele. Pentru femeile insarcinate Yoga Hatha sau prenatala este cea mai recomandata, pentru ca presupune miscari blânde si posturi usoare si adaptate conditiei lor.

Daca veti ajunge sa practicati Yoga prenatala, va veti relaxa si veti gasi astfel un mod de a va pregati organismul pentru nastere.

Mersul pe jos

Trebuie sa stiti ca si mersul pe jos imbunatateste circulatia, intareste muschii si creste rezistenta la efort. De asemenea, te calmeaza si reduce din stres, sustin expertii in domeniu.

Inotul

Daca va place apa si inotul, potrivit medicilor, in cazul unei sarcini cu o dezvoltare normala, poti inota pana in ultima zi de sarcina. Este foarte relaxant, iar starea de bine este transmisa si copilului. Inoata usor, crawl sau bras si evita stilurile solicitante.

Dansul

Mai trebuie sa tineti cont si de faptul ca dansul poate inlocui cu succes exercitiile intense de aerobic, iti intareste musculatura picioarelor si a abdomenului si te ajuta sa iti pastrezi centrul de echilibru pe masura ce burta creste, fara sa te alegi cu dureri de spate.

Este bine sa sti ca daca in primul trimestru te poti misca in voie pe orice ritm, pe masura ce sarcina inainteaza iti va fi mai greu sa sa pastrezi un pas alert. Medicii recomanda evitarea dansurilor cu miscari bruste, sarituri sau fandari in ultimele luni de sarcina.

Nu uita ca si exercitiile cu greutati usoare contribuie la tonifierea musculaturii spatelui, a mainilor si picioarelor si la cresterea rezistentei in timpul nasterii si nu numai. Acest tip de exercitii ofera un bun suport pentru mentinerea echilibrului in timpul sarcinii, cand burta poate deveni inconfortabila, iar stabilitatea ta poate avea de suferit.

In aceasta situate, nu trebuie sa apelezi la greutati foarte mari, care sa te faca sa obosesti repede si sa puna presiune pe umerii tai. Exercitiile cu greutati trebuie facute incet si cu miscari controlate, sustin specialistii.




Author: Corpul Uman
Google
Curs de alaptare


Un nou serviciu special creat pentru tine!

Ai nevoie de consultanta avizata in privinta nasterii, alaptarii, diversificarii si alimentatiei tale sau a copilului?

Suna ACUM si stabileste o intalnire!
0751.160.458


Link-uri Sponsorizate
Exercitiile fizice in sarcina

Lasă un răspuns

Aboneaza-te GRATUIT la Newsletterul Corpul-Uman.com!