Ma abonez GRATUIT la newsletterul Corpul-Uman.com! Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016!

E-mail:

   Clic aici pentru Arhiva!

Acest site foloseste cookies. Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Aflati mai multe...

Ce inseamna o sarcina toxica si cum se manifesta0 Comments

Publicat in:


In cazul in care o femeie este insarcinata si are parte de stari puternice de greata, voma si slabeste peste 5 procente din greutatea sa pe care a avut-o inainte de perioada de graviditate inseamna ca are parte de o sarcina toxica.

Ca urmare a varsaturilor foarte dese ajungi sa te deshidratezi foarte tare, din cauza ca organismul tau nu reuseste sa asimileze nimic din alimentatie.

Sarcina toxica

Sarcina toxica

In acest fel, se va manifesta oboseala fizica, tahicardia, iar cantitatea de urina se va micsora considerabil. Potrivit specialistilor, in cazurile mai grave, sarcina toxica sau disgravidia poate duce si la:

  • dureri abdominale,
  • tulburari psihice sau
  • insufiecienta hepato-renala.

Sarcina toxica poate aparea la orice sarcina

Expertii sunt de parere ca disgravidia poate aparea la oricare sarcina, nu numai la prima. Conform acestora printre cauzele cele mai importante ale disgravidiei se afla cauze hormonale, cum ar fi cresterea serotoninei, a estrogenului, a hormonului tiroiduan si a hormonului corionic pot duce la varsaturile dese, dar si predispozitia familiala.

Alte cauze ale disgravidiei

Alte cauze care pot declansa astfel de probleme de sanatate sunt varsta de peste 35 de ani, daca aveti o carenta de vitamina K, manifestarea unor disfuntii gastrointestinale, disfunctii hepatice, greutatea peste medie a mamei sau infectia cu Helicobacter. Simptomele sarcinii toxice se pot manifesta inca din primele saptamani de sarcina si se pot incheia o data cu nasterea.

Potrivit medicilor, in cazul unora dintre femei, dupa tratament, acestea se diminueaza sau chiar dispar.

Sunt predispuse la sarcina toxica gravidele cu RH negativ

De asemenea, pentru cazurile severe este necesara internarea mamei si tratament de lunga dirata. Daca simptomele nu dispar, ci se agraveaza sau duc la afectiuni grave ale mamei se va recurge laintreruperea sarcinii.

Medicii sunt de parere ca sunt predispuse la sarcina toxica gravidele cu Rh negativ, insa si femeile cu disfunctii gastrointestinale sau hepatice, cu carenta de vitamina K. De asemenea, si femeile obeze sau trecute de 35 de ani pot avea astfel de probleme de sanatate.

Viitoarea mama urmeaza tratament ambulatoriu si primeste pastile antivomitive – una pana la trei pastile de metoclopramid pe zi. In cazul in care acestea nu-si fac efectul, gravida trebuie internata in spital.

Medicii sustin ca uneori simpla schimbare a mediului are efect pozitiv. Viitoarea mamica va fi hidratata si reechilibrata metabolic, iar in situatii mai grave, ingestia alimentelor nu mai este posibila si gravida vomita orice ii ajunge in stomac.

O mare parte a femeilor raspund la tratament, iar in cazul celor care prezinta inca o stare care nu se amelioreaza, singura solutie este din nefericire intreruperea sarcinii.




Author: Corpul Uman
Google
Curs de alaptare


Un nou serviciu special creat pentru tine!

Ai nevoie de consultanta avizata in privinta nasterii, alaptarii, diversificarii si alimentatiei tale sau a copilului?

Suna ACUM si stabileste o intalnire!
0751.160.458


Link-uri Sponsorizate
Ce inseamna o sarcina toxica si cum se manifesta

Lasă un răspuns

Aboneaza-te GRATUIT la Newsletterul Corpul-Uman.com!