Ma abonez GRATUIT la newsletterul Corpul-Uman.com! Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016!

E-mail:

   Clic aici pentru Arhiva!

Acest site foloseste cookies. Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Aflati mai multe...

Vrei o sarcina usoara? Iata ce trebuie sa faci0 Comments

Publicat in:


Exercitiile fizice

In plus, exercitiul fizic are un efect benefic asupra sarcinii. Bineinteles, nu trebuie sa se ajunga la excese. Daca ai un program sportiv regulat, poti sa il mentii atata timp cat efortul nu este prea mare. Printre sporturile cele mai populare pentru viitoarele mamici se numara inotul si yoga.

Sarcina usoara

Sarcina usoara

De asemenea, ca sa ai o sarcina cat se poate de normala, specialistii recomanda multa prudenta in aceasta perioada. In privinta vietii sexuale, trebuie sa stii ca sexul neprotejat si partenerii multiplii cresc riscul aparitiei bolilor cu transmitere sexuala care pot duce la complicatii ale sarcinii.

Regulile de baza ale igienei

In cazul unor alimente, trebuie sa speli cat mai bine fructele si legumele inainte de a le manca. Ele ar putea transporta resturi de ingrasaminte sau insecticide nocive. Ai grija si la compozitia alimentelor. Alege produse proaspete si de proveninenta sigura, iti recomanda specialistii.

Relaxeaza-te si simte-te bine

Medicii mai sustin ca depresia, stresul, o stare generala proasta vor afecta fatul. Daca ai un job solicitant, incearca sa mai scapi de o parte din atributii in aceasta perioada. Prioritatea ta trebuie sa fie sarcina si viata alaturi de bebelusul tau!

Este recomandat sa se consume numai apa de la surse ce au fost verificate anterior si in nici un caz nu se va consuma apa de la fantana sau izvoare fara sa se fiarba inainte.

Medicii mai spun ca un copil poate mosteni un anumit risc de a dezvolta anumite alergii alimentare. De aceea este bine sa eviti produsele alimentare ce contin alune sau capsuni, de exemplu.

Potrivit expertilor, in intervalul perioadei de graviditate se poate reduce riscul alergen la copiii susceptibili sa dezvolte astfel de manifestari alergice. Inainte de a urma vreo dieta este bine sa se ceara parerea unui nutritionist specializat in alimentatia pe perioada sarcinii si lauziei referitor la posibilele preparate cu risc alergen crescut.




Author: Corpul Uman
Google
Curs de alaptare


Un nou serviciu special creat pentru tine!

Ai nevoie de consultanta avizata in privinta nasterii, alaptarii, diversificarii si alimentatiei tale sau a copilului?

Suna ACUM si stabileste o intalnire!
0751.160.458


Link-uri Sponsorizate
Vrei o sarcina usoara? Iata ce trebuie sa faci

Lasă un răspuns

Aboneaza-te GRATUIT la Newsletterul Corpul-Uman.com!