Ma abonez GRATUIT la newsletterul Corpul-Uman.com! Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016!

E-mail:

   Clic aici pentru Arhiva!

Acest site foloseste cookies. Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Aflati mai multe...

Datele la care se vaccineaza cei miciUn comentariu

Publicat in:


Copiii trebuie sa suporte mai multe vaccinari, la anumite varste recomandate, deoarece asa vor fi protejati fata de anumite boli, numite boli prevenibile prin vaccinare. Medicii sustin ca vaccinarea duce la activarea unui mecanism de protectie a organismului impotriva unor agenti patogeni. De pilda, nou-nascutul va primi in prima zi de viata o doza de vaccin impotriva hepatitei B. Specialistii sunt de parere ca in intervalul de 2 – 5 zile de la nastere, nou-nascutilor cu greutate de peste 2.500 g sa li se administreze vaccinul BCG, care confera protectie fata de tuberculoza.

Vaccinurile la copii

Vaccinul la copii

De asemenea, schema de vaccinare arata ca la varsta de 2 luni, sugarul va avea parte de un vaccin combinat care ii va asigura protectie fata de difterie, tetanus, tuse convulsiva, infectia cu Haemophilus influentzae de tip B, hepatita B si poliomielita, (vaccinul diftero-tetano-pertussis acelular, Haemophilus influenzae tip B, hepatita B si anti polio inactivat).

Cand implineste 4 luni, copilul primeste tot un vaccin combinat, dar care nu contine componenta impotriva hepatitei B. La varsta de 6 luni bebelusul/sugarul trebuie sa aiba parte de toate componentele vaccinului de la 2 luni, iar la implinirea varstei de un an se administreaza acelasi vaccin de la 4 luni. Medicii spun ca micutii trebuie sa faca, dupa ce au implinit varsta de un an, vaccinarea ROR impotriva rujeolei, parotiditei epidemic (oreionului) si rubeolei.

De asemenea, atunci cand implinesc varsta de 6 ani, acestia trebuie sa refaca vaccinarea impotriva difteriei, tetanosului, tusei convulsive, si impotriva poliomielitei, iar dupa aceasta varsta copilul va fi vaccinat in campanii scolare.

Obligatiile parintilor

Parintii au obligatia sa se prezinte cu copilul la data si ora stabilite de medicul de familie, sa informeze corect medicul asupra starii de sanatate a copilului, precum si sa monitorizeze cu mare atentie copilul in ziua vaccinarii si sa se adreseze urgent medicului in cazul aparitiei unor reactii adverse.

Obligatiile medicului

Pe de alta parte, medicul de familie este necesar sa efectueze o anamneza corecta asupra starii de sanatate a copilului si sa examineze copilul inainte de a-i inocula vaccinul.

Specialistul trebuie sa le spuna parintilor date despre fiecare vaccinare, despre tipul de vaccin efectuat, despre reactiile adverse ce pot aparea. In plus, medicul va trebui sa scrie in registrul de consultatii, foaia de observatie a pacientului, registrul de vaccinari din cabinet si Registrul Electronic National de Vaccinari, precum si in carnetul de vaccinari al copilului data la care se efectueaza vaccinarea, denumirea vaccinului utilizat, seria, numarul si data expirarii acestuia.

Printre reactiile unui vaccin se afla cele locale si inflamatorii, dar si cele generale: febra, stare generala alterata, varsaturi, diaree.

Trebuie sa stiti ca exista si reactii la vaccin mai grave cum ar fi socul anafilactic, care are nevoie de un tratament de urgenta pentru combaterea colapsului cardio-vascular.
Author: Corpul Uman
Google
Curs de alaptare


Un nou serviciu special creat pentru tine!

Ai nevoie de consultanta avizata in privinta nasterii, alaptarii, diversificarii si alimentatiei tale sau a copilului?

Suna ACUM si stabileste o intalnire!
0751.160.458


Link-uri Sponsorizate
Datele la care se vaccineaza cei mici

Un comentariu

  1. Dora Florea

    Buna ziua, ma numesc Dora florea si am un copil de 11 ani. La varsta de 8 ani a fost o campanie de vaccinare A.R. in scoala, dar nu l-am vaccinat deoarece era racit, apoi l-am mutat la alta scoala si nu l-am mai vaccinat. Intrebarea mea este daca il mai pot vaccina acum si de pot procura acest vaccin. Va multumesc

Lasă un răspuns

Aboneaza-te GRATUIT la Newsletterul Corpul-Uman.com!