Ma abonez GRATUIT la newsletterul Corpul-Uman.com! Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016!

E-mail:

   Clic aici pentru Arhiva!

Acest site foloseste cookies. Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Aflati mai multe...

Durerile de dinti la bebelusi0 Comments

Publicat in:


La copilasi, durerile de dinti sunt normale si frecvente, insa acestea pot sa aduca multe frustrari in viata parintilor. De la momentul aparitiei primului dintisor, copilul se va confrunta cu perioade multiple in care va fi iritat si va plange fara incetare. Medicii sustin ca gelurile de calmare, jucariile si masajul gingiilor fac diferenta si inseamna numai cateva dintre cele mai utile metode de a calma rapid durerile cu care se confrunta bebelusul tau!

Durerile de dinti la bebelusi

Durerile de dinti la bebelusi

Gelul cu aplicare locala

Trebuie sa stiti ca daca veti folosi un gel cu aplicatie locala pentru calmarea durerilor de dinti ale bebelusului, acesta este foarte utile si da rezultat foarte repede. Aceste geluri pot fi gasite in farmacii si se pot aplica pe gingia inflamata a copilului, acolo unde este localizata durerea.

Aceste produse sunt realizate pe baza de benzocaina si se elibereaza fara sa fie nevoie de prescriptie medicala.

Inelele pentru dentitie

Pe de alta parte, inelele sau jucariile pentru dentitie sunt cele mai populare produse pentru atenuarea suferintei bebelusului in timpul eruptiei dentare. Este vroba despre niste jucarii speciale care se baga la congelator si apoi se dau copilului pentru a le roade. Aceste obiecte inghetate au un efect calmant, prin producerea senzatiei de amortire a zonei.

Ele au forme si marimi diferite si sunt obligatorii printre jucariile cu care se distreaza bebelusul in fiecare zi.

Nu tot timpul eruptia dentara poate fi sesizata lejer prin observarea gingiilor umflate ale copilului!

Masarea gingiilor

Medicii mai recomanda masarea fina a gingiilor micutului tau, iar pentru acest demers trebuie sa iei un prosop curat, sa il lasi la congelator, iar mai apoi sa efectuezi un masaj al gingiilor inflamate de eruptia dintisorului copilului. Specialistii recomanda ca miscarile celui care executa operatiunea sa fie cat mai usoare, ca sa se poata evita aparitia unei dureri a micutului.

Alte calmante

Se poate face apel si la calmante sau analgezice pentru bebelusi precum acetaminofen, paracetamol sau ibuprofen. Este bine sa eviti administrarea unor medicamente copilului, dar exista situatii cand acestea sunt necesare, mai ales daca acesta are paret de stari febrile si nu poate adormi noaptea.

Este indicat sa ii administrezi copilului medicamente numai tinand cont de recomandarea medicului si in dozele potrivite pentru aceasta varsta. Mai poti apela la anumite gustari crocante, care pot reprezenta o varianta in lupta contra durerilor de dintisori la bebelusi.

Astfel, incearca sa ii dai copilului tau cate o grisina, un biscuite sau o bucata de morcov sau alte alimente care-i pot alina durerea.

Trebuie totusi sa stii exact daca micutul tau sufera de dureri de dinti sau daca este vorba despre o alta problema. Medicii sustin ca nu tot timpul eruptia dentara poate fi sesizata lejer prin observarea gingiilor umflate sau a marginilor usor iesite ale dintisorilor.

Durerile de dinti se pot diagnostica pe baza unor simptome simple, prezente la copil: salivare abundenta, tendinta bebelusului de a musca tot ce apuca, o stare febrila usoara, scaun diareic, lipsa poftei de mancare, dar si gingii usor inflamate.




Author: Corpul Uman
Google
Curs de alaptare


Un nou serviciu special creat pentru tine!

Ai nevoie de consultanta avizata in privinta nasterii, alaptarii, diversificarii si alimentatiei tale sau a copilului?

Suna ACUM si stabileste o intalnire!
0751.160.458


Link-uri Sponsorizate
Durerile de dinti la bebelusi

Lasă un răspuns

Aboneaza-te GRATUIT la Newsletterul Corpul-Uman.com!