Ma abonez GRATUIT la newsletterul Corpul-Uman.com! Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016!

E-mail:

   Clic aici pentru Arhiva!

Acest site foloseste cookies. Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Aflati mai multe...

Cum iti protejezi copilul de zgomotele puternice0 Comments

Publicat in:


Cu toate ca majoritatea parintilor care au copii mici sunt tentati sa isi lase micutii in fata televizorului sau sa ii lase sa asculte muzica pentru a-i linisti in clipele cand acestia plang, specialistii atrag atentia ca acest demers poate sa influenteze in mod negativ modul in care se vor dezvolta cei mici. Oamenii de stiinta din cadrul Universitatii Yale din SUA au afirmat ca expunerea celor mici la sunetele repetitive, persistente, influenteaza in mod negativ dezvoltarea creierului acestora, relateaza BBC.

Zgomotele pentru copii

Zgomotele pentru copii

Muzica lasata in surdina

Specialistii vorbesc despre faptul ca un impact desoebit de puternic are si muzica lasata in surdina sau, spre exemplu, zgomotul de fundal facut de diverse aparate electrocasnice, daca acesta dureaza mai multe ore. Potrivit specialistilor, pana la implinirea varstei de 2 ani, cei mici sunt sensibili in asemena situatii, iar efectele se vor resimti abia in perioada adulta in care acestia devin adulti.

De exemplu, aparitia diabetului, a tensiunii sau chiar imbatranirea timpurie reprezinta numai cateva dintre problemele ce pot sa apara, spun expertii. Dr. Jaime Grutzendler, managerul echipei care s-a ocupat de aceasta cercetare, a declarat ca studiul care a fost realizat pe cobai indica faptul ca exista un impact pe care dezvoltarea tehnologica si evolutia lumii moderne le au asupra copiilor, in primii ani de viata.

Potrivit BBC, acest tip de sunete repetitive nu existau in urma cu mai bine de 100 sau 200 de ani in urma. Totusi, odata cu evolutia lucrurilor in societatea moderna, copiii sunt expusi la acest tip de zgomot aproape in fiecare zi.

Fa o activitate distractiva pentru a obisnui copilul sensibil cu zgomotele puternice!

Cei mici trebuie sa asculte sunetele din mediul inconjurator. Muzica, jocurile video si televizorul folosite aproape tot timpul determina o situatie deosebit de stresanta pentru creier, care este vulnerabil. Toate acestea sunt probleme care ar trebui sa fie luate in serios, pentru ca altfel cei mici vor avea probleme.

In cazul unui copil mai mic de varsta, parintii acestuia ar trebui sa observe cum reactioneaza copilul lor atat la lumina cat si la zgomote. Deseori, copiii care sunt sensibili la zgomot vor fi de asemenea sensibili si la lumina puternica.

Micutii au un anumit sistem neurologic, dar sunt adaptabili si maleabili atunci cand se afla in interactiune cu mediul inconjurator. Odata cu trecerea timpului, creste si constientizarea copiilor ca lumea poate fi cateodata un loc periculos. Sunete care pana acum nu i-au deranjat pot deveni surse de stres: blenderul din bucatarie, uscatorul de par sau latratul cainelui.

Anticipeaza reactiile copilului

Trebuie sa incerci sa anticipezi reactiile copilului tau si sa te asiguri ca esti prin apropiere pentru a-i oferi confort, asa ca trebuie sa fii calma.

Totusi, parintii nu trebuie sa exagereze cu protectia copilului lor. Acestia ar trebui sa-si ajute copiii sa se obisnuiasca cu schimbarea de sunete dandu-le putere si incurajandu-i, invatandu-i simtul controlului. Trebuie sa poti folosi o activitate distractiva pentru a obisnui copilul sensibil cu zgomotele puternice, in timp ce ii oferi un ridicat simt al controlului. Este bine sa incurajezi copilul sa incerce si el, astfel incat sa obtii de la el o atitudine distractiva si relaxata.

Invata-l

In cazul in care copilul este ingrozit de zgomotul produs de aspirator, ajuta-l sa inteleaga ca aspiratorul este un obiect sigur permitandu-i sa exploreze aspiratorul cand este oprit.

Vorbeste-i despre cum functioneaza aspiratorul si lucrurile vor merge mai bine. Poti sa ii dai posibilitatea de a controla volumul sunetului aspiratorului acoperindu-si urechile, insa cel mai bie ar fi sa ii explici modul de functionare al aparatului.




Author: Corpul Uman
Google
Curs de alaptare


Un nou serviciu special creat pentru tine!

Ai nevoie de consultanta avizata in privinta nasterii, alaptarii, diversificarii si alimentatiei tale sau a copilului?

Suna ACUM si stabileste o intalnire!
0751.160.458


Link-uri Sponsorizate
Cum iti protejezi copilul de zgomotele puternice

Lasă un răspuns

Aboneaza-te GRATUIT la Newsletterul Corpul-Uman.com!