Ma abonez GRATUIT la newsletterul Corpul-Uman.com! Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016!

E-mail:

   Clic aici pentru Arhiva!

Acest site foloseste cookies. Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Aflati mai multe...

Cum iti tii copilul departe de orice boala0 Comments

Publicat in:


In clipa cand un micut se va duce la scoala sau la gradinita vor creste semnificativ sansele ca acesta sa contacteze vreo afectiune specifica acestor medii de la ceilalti copii. Ca parinte, este necesar sa fii foarte atent la anumite semnale pe care corpul copilului tau le arata. In momentul in care scad temperaturile, riscul ca micutii sa sufere de viroze este destul de mare.

Medicii sustin ca infectiile respiratorii se transmit usor de la un copil la altul si se declanseaza cu rapiditate atunci cand sistemul imunitar este scazut. Daca vrei sa iti protejezi micutul de anumite boli, cel mai bun mod sa o faci este imunizarea. Astfel, va trebui sa ii incluzi in dieta sa mai multe alimente bogate in vitamina C.

Sanatatea copilului la gradinita

Sanatatea copilului la gradinita

Daca copilul este destul de sensibil, trebuie sa ii dai acestuia suplimente alimentare pe baza de propolis, vitamina C si echinaceea, insa tine cont de indicatiile medicului specialist.

Este necesar sa iti inveti micutul sa utilizeze o solutie dezinfectanta atunci cand nu are apa la dispozitie si sa utilizeze propriile batistute.

Specialistii mai spun ca in cazul in care cel mic acuza lipsa poftei de mancare, greata, varsaturi, balonare, constipatie sau diaree, este posibil sa sufere de o boala parazitara.

Sunt la ordinea zilei infectiile cu acarieni, limbrici, giardia, oxiuri, care pot sa se manifeste imediat dupa ce copilul a mancat fara sa se spele pe maini sau a baut apa contaminata.

In cazul in care exista astfel de suspiciuni, este indicat sa se faca analize pe probe de scaun recoltate in 3 zile diferite. Daca copilul are parte de niste paraziti intestinali, va trebui sa te duci cu el la medic pentru a i se prescrie medicamentele necesare combaterii parazitilor.

Varsatul de vant reprezinta una dintre cele mai frecvente boli infectio-contagioase care cauzeaza urticarie. Potrivit Health.com, medicii sustin ca acest virus este responsabil de aparitia varicelei si se poate transmite prin aer, prin stranut sau tuse, dar si prin secretiile rezultate in urma ruperii veziculelor cutanate.

Daca se vor agrava simptomele, trebuie sa consulti rapid medicul de specialitate!

Micutii care au o buna imunitate sunt feriti in general de complicatii, cele mai comune simptome fiind: febra, mancarimi ale pielii, pete rosii sau umflaturi, indispozitie, oboseala, dureri de cap, inflamatia gatului, apetit alimentar diminuat.

Odata ce copilul a fost infectat, este important sa stea in casa, atat pentru a se vindeca mai repede, cat si pentru a-i feri de varicela pe ceilalti colegi. Trebuie sa nu uiti sa il hidratezi cu cat mai multe ceaiuri, sucuri naturale si supe gatite in casa, iar pentru febra ii poti pune comprese cu apa rece.

Daca se vor agrava simptomele, trebuie sa consulti medicul de specialitate, care va stabili un tratament complet pentru copilul tau. De asemenea, expertii ne anunta ca o alta problema cu care se pot confrunta copiii la gradinita sau la scoala sunt infectiile streptococice, printre care se numara scarlatina si angina streptococica.

Pentru cei mici, simptomele aces­tor afectiuni includ febra, dureri si puroi in gat si eruptie rosie pe tot corpul, urmata de descojirea pielii.

Bacteriile trec de la un copil la altul prin contact direct sau prin intermediul picaturilor de saliva raspandite in aer cand acestia tusesc sau stranuta. In astfel de cazuri, se recomanda recoltarea de secretii din gat pentru a se stabili un tratament corect, tinand cont de bacteria existenta.

Medicii ne atrag atentia ca rezistenta copilului la anumite boli este in conexiune directa cu gradul de imunizare a organismului, cu masurile de igiena, varsta si trecutul sau medical. Ca masuri de preventie, este importanta insusirea de la varste fragede a normelor de igiena, pe care sa le aplice pe parcursul fiecarei zile: spalatul pe maini, acoperirea nasului si a gurii atunci cand tuseste pentru a preveni raspandirea virusului sau utilizarea propriilor tacamuri.

Parintii vor trebui sa se asigure ca micutul are un regim alimentar specific pana la disparitia simptomelor si ca este bine hidratat. La nevoie, pot fi administrate medicamente simptomatice cu rolul de-a ameliora suferinta celui mic.

Daca apar semne ingrijoratoare precum tuse severa, febra mare, dureri accentuate, stari repetate de voma sau alte simptome, ori atunci cand copilul are deja anumite afectiuni cronice , parintele trebuie sa anunte imediat medicul.




Author: Corpul Uman
Google
Curs de alaptare


Un nou serviciu special creat pentru tine!

Ai nevoie de consultanta avizata in privinta nasterii, alaptarii, diversificarii si alimentatiei tale sau a copilului?

Suna ACUM si stabileste o intalnire!
0751.160.458


Link-uri Sponsorizate
Cum iti tii copilul departe de orice boala

Lasă un răspuns

Aboneaza-te GRATUIT la Newsletterul Corpul-Uman.com!