Ma abonez GRATUIT la newsletterul Corpul-Uman.com! Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016!

E-mail:

   Clic aici pentru Arhiva!

Acest site foloseste cookies. Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Aflati mai multe...

Eczemele la copil0 Comments

Publicat in:


Circa unul din zece copii fac eczema. Denumirea de eczema se refera la mai multe probleme ale pielii, caracterizate de inrosirea si iritarea pielii, iar uneori de formarea unor mici bube pline de lichid care se sparg si curg. Cea mai frecventa cauza a eczemei este dermatita atopica, uneori numita eczema infantila, desi ea apare la copii dupa ce trec de etapa de sugar.

Haideti sa aflam mai multe despre eczemele la copii!

Eczeme la copii

Eczeme la copii

Ce este eczema?

Denumirea de eczema se refera la mai multe probleme ale pielii, caracterizate de inrosirea si iritarea pielii, iar uneori de formarea unor mici bube pline de lichid care se sparg si curg. Cea mai frecventa cauza a eczemei este dermatita atopica, uneori numita eczema infantila, desi ea apare la copii dupa ce trec de etapa de sugar.

Denumirea atopica descrie problemele care apar cand o persoana este prea sensibila la alergenii din mediu, precum polenul, mucegaiul, praful, resturile de piele moarta ce cad de pe animale si anumite alimente. Cuvantul dermatita inseamna ca pielea este inflamata sau rosie si dureroasa.

Copiii care fac eczema au adesea membri ai familiei cu febra fanului, astm, sau alergii. Unii specialisti cred ca acesti copii ar putea fi predispusi genetic la eczema, ceea ce presupune transmiterea prin gene a caracteristicilor de la parinti, lucru care mareste sansele copiilor de a face eczema.

Aproximativ jumatate din copiii care fac eczema pot face si ei candva febra fanului sau astm. Eczema nu este o alergie in sine, dar alergiile pot declansa eczema. Unii factori de mediu (precum caldura excesiva sau stresul emotional) pot declansa si ei boala.Circa unul din zece copii fac eczema. De obicei, simptomele apar in primele luni de viata, si aproape intotdeauna inainte de implinirea varstei de 5 ani. Dar vestea buna este ca peste jumatate dintre copiii care au in prezent eczema vor scapa de ea inainte de adolescenta.

Eczeme la copii – Simptome

Semnele si simptomele eczemei pot varia larg in timpul fazelor incipiente ale bolii. Intre 2 si 6 luni (si aproape intotdeauna inainte de 5 ani), pe pielea copiilor care au eczema apar zone rosii, uscate, insotite de mancarime, si mici ridicaturi pe obraji, frunte sau scalp.

eczemaEruptia (rash-ul) se poate intinde catre extremitati (maini si picioare) si trunchi; de asemenea, pe zonele afectate de eczema pot aparea leziuni rosii, deschise sau cu cruste.Copiii care au eczema pot avea si eruptii eruptii circulare, putin ridicate, solzoase, insotite de prurit in zona interna a cotului, in spatele genunchiului sau in spatele incheieturilor mainilor si ale picioarelor.

Pe masura ce copiii cresc, eruptia devine mai putin supurant si solzos decat la inceputul eczemei, pielea devine extrem de uscata si ei simt mancarimi intense. Simptomele tind sa se inrautateasca, apoi sa se amelioreze de-a lungul timpului, cu reizbucniri periodice.

Copiii incearca adesea sa scape de mancarime scarpinandu-se in zonele afectate, cu mana sau cu orice le vine la indemana. Dar scarpinatul poate inrautati eruptie si in final, poate duce la aparitia zonelor de piele subtiata, maronie. Iata de ce eczema este numita adesea „mancarime care erupe“ in loc de „eruptie cu mancarime“.

Eczeme la copii – Cat dureaza

In multe cazuri, eczema intra in remisie, iar simptomele pot disparea total dupa cateva luni sau cativa ani.
La multi copii, boala incepe sa se amelioreze pe la 5-6 ani; dar altii pot avea re-izbucniri ale bolii in timpul adolescentei si la inceputul maturitatii.

La unii copii, boala se poate ameliora si apoi reaparea la sfarsitul pubertatii, cand intra in scena hormonii, stresul si produsele cosmetice ce pot irita pielea (sau din cauza altor factori pe care savantii inca nu-i inteleg). Iar unii oameni vor mai resimti dermatita intr-o anumita masura si la maturitate, prin zonele de piele caracterizate de mancarime, uscaciune si aspect solzos.

Eczema este contagioasa sau nu

Eczema nu este contagioasa, deci nu este necesar sa izolati copilul bolnav de frati, surori, alti copii, sau de oricine altcineva.




Author: Corpul Uman
Google
Curs de alaptare


Un nou serviciu special creat pentru tine!

Ai nevoie de consultanta avizata in privinta nasterii, alaptarii, diversificarii si alimentatiei tale sau a copilului?

Suna ACUM si stabileste o intalnire!
0751.160.458


Link-uri Sponsorizate
Eczemele la copil

Lasă un răspuns

Aboneaza-te GRATUIT la Newsletterul Corpul-Uman.com!