Ma abonez GRATUIT la newsletterul Corpul-Uman.com! Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016!

E-mail:

   Clic aici pentru Arhiva!

Acest site foloseste cookies. Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Aflati mai multe...

Care sunt simptomele rahitismului?0 Comments

Publicat in:


Medicii ne anunta ca vitamina D este cea care ajuta corpul sa controleze cum trebuie calciul si nivelul de fosfati. In clipa cand aceasta vitamina lipseste din corpul uman, toti cei 3 nutrienti se pierd din oase si se produc transformari de substanta in oraganism.

Potrivit Care2.com, rahitismul reprezinta o afectiune care este cauzata de lipsa vitaminei D, calciu sau fosfat. Odata cu trecerea timpului, acesta duce la slabirea si apoi distrugerea masei osoase.

Rahitism simptome

Rahitism simptome

Conform opiniei medicilor, vitamina D este absorbita din mancare sau produsa de piele atunci cand epiderma este expusa la soare.

Persoanele care au deseori o lipsa a acestei vitamine sunt cele care traiesc intr-un climat unde nu este prea mult soare, cele care este necesar sa stea mai tot timpul intr-o incapere, cei care sunt intoleranti la lactoza si astfel nu pot consuma produse lactate, dar si oamenii care au parte de o dieta vegetariana.

Medicii ne mai anunta ca si micutii care sunt hraniti la san pot avea aceasta problema pentru ca laptele matern nu ofera suficienta vitamina D.

In plus, si persoanele care au probleme cu ficatul sunt mai predispuse la rahitism, deoarece corpul uman nu asimileaza asa cum ar trebui nutrientul.

Specialistii recomanda alimente bogate in vitamina D, imbogatite cu aceasta, expunere moderata la lumina si suplimente

Printre simptomele acestei afectiuni se numara prezenta unor dureri sau a unei sensibilitati la nivelul bratelor, al picioarelor, al pelvisului si al coloanei vertebrale, precum si o intarziere a cresterii dintilor, o slabire a fixarii acestora, carii si probleme cu dantura.

Alte simptome sunt crampele musculare, faptul ca cel mic nu creste atat de mult precum ceilalti de varsta lui, din cauza problemelor osoase, prezenta unor diformitati ale scheletului, fie ca sunt la nivelul scalpului, al incheieturilor sau al coloanei vertebrale.

Trebuie spus ca este nevoie de un consult medical pentru a putea fi depistata aceasta afectiune, iar acesta va consta in realizarea unor teste de sange, a unor radiografii, analiza urinei si altele.

Potrivit Health.com, acest tratament consta in administrarea nutrientilor care lipsesc, pentru a indrepta simptomele si afectiunea in sine. Specialistii recomanda alimente bogate in vitamina D, imbogatite cu aceasta, expunere moderata la lumina si suplimente.




Author: Corpul Uman
Google
Curs de alaptare


Un nou serviciu special creat pentru tine!

Ai nevoie de consultanta avizata in privinta nasterii, alaptarii, diversificarii si alimentatiei tale sau a copilului?

Suna ACUM si stabileste o intalnire!
0751.160.458


Link-uri Sponsorizate
Care sunt simptomele rahitismului?

Lasă un răspuns

Aboneaza-te GRATUIT la Newsletterul Corpul-Uman.com!