Ma abonez GRATUIT la newsletterul Corpul-Uman.com! Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016!

E-mail:

   Clic aici pentru Arhiva!

Acest site foloseste cookies. Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Aflati mai multe...

Vantul si otita la copii0 Comments

Publicat in:


Efectele vantului asupra copiilor

Atunci cand se pune problema de vant, multe mame sunt ingrijorate ca micutii lor ar putea sa raceasca, cand afara sunt si temperaturi mai scazute. Mamele prefera sa nu le dea voie copiilor sa iasa la joaca atunci cand este vant puternic, de teama contractarii unor afectiuni.

Medicii spun insa ca vantul in sine nu reprezinta un pericol pentru un bebelus sanatos, iar in realitate, micutii nu au cum sa faca otita din cauza vantului. Totusi, este foarte posibil ca acesta sa declanseze o durere de urechi trecatoare, insa si asta in contextul in care copilul a fost expus cateva ore la rafale foarte puternice.

Otita la copii si vantul

Otita la copii si vantul

Exista si cazul in care copilul se poate recupera dupa o infectie a urechii medii sau in care are sinusurile sunt deja afectate, iar vantul nu face altceva decat sa agraveze astfel de probleme. Mamele se mai tem ca in cazul in care isi vor lasa afara copii, vantul le poate aduce conjunctivita. Insa si aici conteaza istoricul medical. Daca bebelusul este alergic la praf, polen sau alti agenti purtati de vant, exista riscul sa se aleaga cu ochii rosii, la propriu.

Este foarte posibil ca vantul sa poarte bacterii care sa-i provoace conjuctivita insa asta se poate intampla si de la frecat la ochi cu mainile murdare.

Expertii mai spun ca vantul are potentialul de a irita mucoasele nazale si caile respiratorii, insa asta cand e uscat si rece.

Otita la copii

Trebuie spus ca otita la copii reprezinta una dintre cele mai intalnite boli la cei mici, fiind o afectiune destul de dureroasa si care netratata ar putea avea consecinte grave.

Tratamentul pentru otita trebuie aplicat imediat ce boala este depistata pentru a diminua riscul ca aceasta boala sa afecteze si alte organe, in afara de ureche.

Cauze otita la copii

Medicii spun ca otita se produce din cauza unei functionari deficitare a canalului de eliminare de secretii din interiorul urechii, numit Trompa lui Eustachio si nu din cauza ca copilul ar sta afara in vant sau frig. Secretiile naturale care ar trebui eliminate prin canalul mai sus mentionat se formeaza in spatiul din spatele timpanului, situat in urechea medie, care inchide sistemul auditiv si este gol in interior.

Otita apare mai des la copii din cauza ca Trompa lui Eustachio nu este maturizata complet si secretiile nu sunt eliminate bine. Astfel, se acumuleaza bacterii care provoaca infectia, denumita in termeni medicali Otita Medie.

Otita medie

Potrivit Care2.com, otita medie afecteaza in mod direct unul din sase copii cu varsta de pana la un an. Cand depasesc aceasta varsta, odata cu dezvoltarea completa a organismului, incidenta bolii la copii se diminueaza. Exista si alte cauze care pot provoca otita, iar dintre acestea, cele mai des intalnite sunt prezenta vegetatiilor adenoide sau polipi, distrofia, imunodeficientele, alergia si sinuzita.

Cercetarile mai indica faptul ca exista si o predispozitie de contactare a acestei boli in functie de sex. Astfel, baieteii sunt mai predispusi sa faca otita.

Simptome otita medie la copii

Ca urmare a faptului ca otita medie apare cel mai frecvent inaintea varstei de un an, este greu sa depistati aceasta boala. De aceea sunt indicate controale periodice la ORL, pentru ca in urma acestora boala sa fie depistata si tratata din timp.

Totusi, si copilul va poate da anumite semne. Puteti gasi urme ale infectiei pe pernuta lui sau cel mic va plange si se va tine de ureche, semn ca il doare foarte tare. Sugarii devin agitati, tipa fara motiv, adorm greu, refuza alimentatia si au scaune diareice si fac febra.

Un alt semn de luat in calcul in ambele cazuri cu privire la aparitia otitei este pierderea echilibrului.
Din punct de vedere al tratamentului de baza pentru otita, acesta este antibioticul. Durata de administrare si tipul de antibiotic pe care il veti folosi trebuie prescrise de medic. Daca ii administrati copiluli antibioticul gresit, este posibil ca organismul lui sa deprinda o toleranta fata de antibiotice si astfel acestea nu isi vor mai face efectul.




Author: Corpul Uman
Google
Curs de alaptare


Un nou serviciu special creat pentru tine!

Ai nevoie de consultanta avizata in privinta nasterii, alaptarii, diversificarii si alimentatiei tale sau a copilului?

Suna ACUM si stabileste o intalnire!
0751.160.458


Link-uri Sponsorizate
Vantul si otita la copii

Lasă un răspuns

Aboneaza-te GRATUIT la Newsletterul Corpul-Uman.com!