Ma abonez GRATUIT la newsletterul Corpul-Uman.com! Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016!

E-mail:

   Clic aici pentru Arhiva!

Acest site foloseste cookies. Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Aflati mai multe...

Investigatii medicale pe care trebuie sa le faceti copilului pana intr-un an0 Comments

Publicat in:


Pentru cei mici, in primul lor an de viata, acestia trebuie sa fie dusi de parinti lunar la medicul pediatru in vizita. Copilului i se vor face analize de sange daca este cazul, insa nu multi parinti cunosc cat de importante sunt ecografia abdominala si ecografia cardiaca.

Recomandarea medicilor specialisti este de a nu trece peste aceste investigatii foarte importante, chiar daca cel mic nu prezinta simptome ingrijoratoare. Expertii sunt de parere ca multe defecte congenitale nu se pot observa initial la ecografiile din sarcina, iar cele doua investigatii va ofera certitudinea ca cel mic este construit perfect.

Analize copii pana in 12 luni

Analize copii pana in 12 luni

Verificarea batailor inimii

Imediat dupa nasterea copilului, la orice examen medical trebuie sa fie verificate bataile inimii copilului. Medicii spun ca uneori, in unele cazuri, suflul anormal primeste recomandare de ecografie cardiaca, iar in acest caz putem vorbi uneori de o malformatie congenitala.

In privinta inimii, noua din cele 260 descrise de literatura de specialitate sunt mai frecvente. Si pot da semne nespecifice.

Expertii citati de portalul Health24.com sustin ca este vorba de copii care cresc prost indiferent ca e boala cardiaca sau alta afectiune organica. Aceste malformatii au impact major asupra cresterii, in perioada de nou nascut, sugar, spun medicii specializati in domeniul cardiologiei pediatrice.

In acest caz, este vorba atat de cresterea in inaltime, cat si in greutate. Alti copii cu malformatii cardiace congenitale obosesc repede in timpul suptului, ori au transpiratii reci. Si bolile respiratorii frecvente si severe sunt un semn de intrebare.

Medicii mai spun ca este o mare responsabilitate a unui specialist care investigheaza curent acesti copii sa puna un diagnostic cat se poate de corect si sa aibe flerul ca ceva nu este in regula.

Uneori, se poate vorbi despre prezenta unor defecte minore la care exista posibilitatea rezolvarii pe cale naturala, defecte mici interatriale, ventriculare care se inchid singure, si apoi il urmaresti din aproape in aproape.

Ecografia abdominala

Exact din exact aceleasi motive si abdomenul trebuie investigat ecografic.

Tinerii, copiii, dar si adolescentii trebuie sa efectueze frecvent un astfel de examen ecografic in cazul abdomenului. Corpul uman are mai multe ingrediente, insa trebuie sa stim in primul rand ca avem toate organele, ca n-avem un organ lipsa si ca nu exista patologie specifica varstei mici, spun medicii.

Ulterior, specialistii recomanda investigatia, daca cel mic se plange de durere repetitiva la nivelul abdomenului. Dar pediatrii insista ca, in acest caz specific, sa le comunicati si contextul psihologic in care apare durerea. Deseori, se poate intampla ca din cauze neurovegetive care duc la acesta situatie, de exemplu copilul sa aiba frecvent dureri de burta, ceea ce ar trebui sa va puna pe ganduri, sustin pediatrii citati de portalul Health24.com.

Datele statistice arata ca circa 8 din 10 din cauzele de abdomen cronic dureros in cazul celor mici tin de sistemul nervos.




Author: Corpul Uman
Google
Curs de alaptare


Un nou serviciu special creat pentru tine!

Ai nevoie de consultanta avizata in privinta nasterii, alaptarii, diversificarii si alimentatiei tale sau a copilului?

Suna ACUM si stabileste o intalnire!
0751.160.458


Link-uri Sponsorizate
Investigatii medicale pe care trebuie sa le faceti copilului pana intr-un an

Lasă un răspuns

Aboneaza-te GRATUIT la Newsletterul Corpul-Uman.com!