Ma abonez GRATUIT la newsletterul Corpul-Uman.com! Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016!

E-mail:

   Clic aici pentru Arhiva!

Acest site foloseste cookies. Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Aflati mai multe...

Intretinerea corporala in cazul unei femei insarcinate: sfaturi0 Comments

Publicat in:


Femeile insarcinate au nevoie de produse cosmetice naturale, deoarece pielea absoarbe circa 65% din substantele continute in produsele cosmetice si de ingrijire corporala.

Multe dintre aceste substante au capacitatea de a pune in pericol placenta sau de a se acumula in tesuturi sau organe, cauzand afectiuni ale mamei, dar si ale fatului. Trusa unei femei gravide este necesar sa fie dotata cu produse noi care se previna sau sa diminueze disconfortul in situatii specifice sarcinii.

Creme pentru sarcina

Creme pentru sarcina

Multe femei insarcinate au probleme din cauza vergeturilor, mai ales ca niciun produs cosmetic, chiar daca este natural, nu poate sa remedieze urmele care apar in urma ruperii structurilor elastice ale epidermei. Expertii atrag atentia ca unica metoda eficienta in aceasta directie este data de prevenirea lor.

Se recomanda ca pe toata perioada sarcinii sa utilizati creme sau uleiuri naturale pe toate zonele predispuse la vergeturi, cum ar fi abdomen, sani, fese, solduri sau chiar brate, coapse.

Untul de shea si uleiul de argan

Va trebui ca din timp sa va pregatiti epiderma pentru majorarea elasticitatii sale, iar pentru a obtine un efect maxim folositi untul de shea in combinatie cu uleiul de argan.

Acesta este un amestec natural de substante active cu vitamina A, E si F, acizi grasi esentiali, acid linoleic, omega 3 si omega 6, flavonoide si carotenoide ce il recomanda pentru ingrijirea pielii.

Amestecul mentionat poseda o actiune hidratanta si poate sa regenereaze lipidele pielii. El poate actiona eficient asupra colagenului si elastinei si este un important antioxidant.

In plus, poate sa stimuleze oxigenarea celulara, calmeaza descuamarea pielii si poate preveni vergeturile din perioada sarcinii.

Specialistii mai vorbesc despre faptul ca untul de shea poate asigura regenerarea la nivel celular si este capabil sa repare filmul hidrolipidic al pielii. Acest tip de unt poate actiona ca o bariera ce limiteaza pierderile de apa, fiind bogat in vitamine, acizi grasi precum acidul stearic si oleic.

Aceste 2 substante sunt de neinlocuit pentru epiderma, deoarece ajuta la mentinerea unui nivel optim de hidratare, oferind elasticitate pielii.

Remediu pentru retinerea apei in corp si senzatia de picioare grele

O alta dificultate cu care se confrunta femeile gravide este senzatia de picioare grele si retinerea apei in tesuturi, mai ales in a doua parte a sarcinii. Ca si alternativa de urmat ar fi alternarea dusurilor cald-reci pe picioare, deoarece stimuleaza circulatia sanguina. In plus, poti utiliza o crema care sa contina aloe, extracte de castan sau afin.

Toate aceste plante au capacitatea de a actiona vasoprotector si de a stimula circulatia sanguina, pot sa diminueze retinerea apei in tesuturi si reduc fragilitatea capilara. Tineti cont de fapul ca extractul de mentol confera senzatia racoroasa si de usurare de care ai nevoie.

Trebuie sa iti poti odihni picioarele pe o perna, iar acestea sa fie ridicate deasupra nivelului corpului, acest aspect avand rolul de a elimina rapid presiunea resimtita.




Author: Corpul Uman
Google
Curs de alaptare


Un nou serviciu special creat pentru tine!

Ai nevoie de consultanta avizata in privinta nasterii, alaptarii, diversificarii si alimentatiei tale sau a copilului?

Suna ACUM si stabileste o intalnire!
0751.160.458


Link-uri Sponsorizate
Intretinerea corporala in cazul unei femei insarcinate: sfaturi

Lasă un răspuns

Aboneaza-te GRATUIT la Newsletterul Corpul-Uman.com!