Ma abonez GRATUIT la newsletterul Corpul-Uman.com! Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016!

E-mail:

   Clic aici pentru Arhiva!

Acest site foloseste cookies. Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Aflati mai multe...

Cum trebuie sa consume micutii sucul de fructe0 Comments

Publicat in:


Copiii adora sa bea sucuri insa nu toate acestea sunt sanatoase pentru corpul lor. Mai multe cercetari realizate recent de catre Academia Americana de Pediatrie au aratat insa ca, baut in exces, acesta poate deveni periculos pentru copii. Obezitatea infantila este una dintre consecinte, spun expertii citati de portalul Health24.com.

Consumul de suc de fructe in exces poate provoca micutilor si carii dentare, diaree, problemele gastrointestinale cum ar fi balonarile si durerile abdominale.

Sucurile la copii

Sucurile la copii

Daca aveti copii si va propuneti sa preveniti asemenea probleme, trebuie sa tineti cont de faptul ca exista o doza maxima de suc proaspat de fructe pe care o poate consuma un copil, intr-o zi, potrivit specialistilor.

De pilda, copiii sub 6 luni nu au voie sa bea deloc suc de fructe. Sunt si exceptii, cand unii pediatri recomanda o lingurita de suc, ca tratament impotriva constipatiei.

In intervalul de varsta cuprins intre intre 6 si 12 luni, micutii pot bea maximum 50-75 ml de suc de fructe pe zi, dar numai din canuta, nu din sticla.

Intre 1 si 6 ani nu trebuie sa depaseasca 150 ml de suc de fructe pe zi.

Parintii mai trebuie sa stie ca cei mici care au varsta de pana la 8 ani trebuie sa fie limitati la maximum 220 ml de suc de fructe pe zi.

Medicii pediatri recomanda ca bebelusilor de 5-6 luni sa li se dea sa bea sucul de mere, portocale sau morcovi in mod progresiv, incepand cu cateva picaturi, pana se ajunge la cate 30 ml in decurs de cateva zile.

Initial, pulpa unui singur fruct se strecoara prin sita si se da numai sucul simplu, cu lingurita. Mai apoi insa, sucul se va consuma din canita speciala, cu cioc. Pe langa fructe poti adauga si cantitati mici de suc de sfecla, plin de fier si extrem de benefic in prevenirea si combaterea anemiei.

Trebuie sa preparati sucul zilnic, cu cat mai putin timp inainte de consum, cu storcatorul, din fructe si legume proaspete. In acest sens, cel mai bine ar fi sa utilizezi de fiecare data fructe de sezon.

Daca acestea sunt pastrate descoperite, la temperatura camerei, substantele benefice din sucurile naturale se pierd in mare parte. Dea ceea, nu trebuie sa uiti ca nu este recomandat sa-i dai sucul inainte de masa, pentru ca altfel micutului ii va scadea pofta de mancare.

Nutritionistii mai spun ca sucul de portocale reprezinta unul dintre cele recomandate in perioada de crestere, iar dupa varsta de 9 luni poti incepe sa-l prepari din mai multe fructe, dar tinand cont si de varsta copilasului.

La sucul de portocale, daca vrei sa schimbi gustul din cand in cand, poti sa adaugi fructe precum ananas, banana sau orice alte fructe vrei din cele permise. Ultimele pe lista sunt cele cu seminte, precum zmeura, murele, capsunile sau kiwi.

Expertii citati de Health24.com mai spun ca acestea din urma sunt o sursa substantiala de energie, vitaminizeaza organismul si il ajuta sa se refaca dupa boala.

Cele mai multe contin multa vitamina C, potasiu, fibre, antioxidanti, toate cu rol de stimulare a dezvoltarii si nivelului de energie. Sucul de morcovi este si o sursa importanta de betacaroten, pentru o vedere de aviator!

Trebuie sa mai stiti ca fresh-urile nu prezinta nici un pericol daca sunt consumate moderat, insa in cantitati mari pot sa aduca multe calorii si se asimileaza mai greu de catre organism, afectand pancreasul si intregul sistem digestiv.




Author: Corpul Uman
Google
Curs de alaptare


Un nou serviciu special creat pentru tine!

Ai nevoie de consultanta avizata in privinta nasterii, alaptarii, diversificarii si alimentatiei tale sau a copilului?

Suna ACUM si stabileste o intalnire!
0751.160.458


Link-uri Sponsorizate
Cum trebuie sa consume micutii sucul de fructe

Lasă un răspuns

Aboneaza-te GRATUIT la Newsletterul Corpul-Uman.com!