Ma abonez GRATUIT la newsletterul Corpul-Uman.com! Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016!

E-mail:

   Clic aici pentru Arhiva!

Acest site foloseste cookies. Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Aflati mai multe...

Noi informatii despre aparitia autismului la bebelusi0 Comments

Publicat in:


Datele unei noi cercetari care a fost finalizata in SUA arata faptul ca autismul ar putea fi depistat la copiii care au mai putin de sase luni. Savantii americani au studiat in cadrul cercetarii derulate la Univeristatea de Medicina „Emory” din Atlanta chipurile mai multor bebelusi, din primele luni de viata si pana la varsta de trei ani. Expertii citati de BBC sustin ca au descoperit ca in primele luni de la nastere, nou-nascutul, diagnosticat ulterior cu autism, are o dificultate in a stabili contact vizual.

Autism

Autism

Savantii de la Universitatea din Atlanta au utilizat mai multe tehnologii moderne ca sa fie capabili sa detecteze miscarea ochilor nou-nascutului in clipa cand acesta urmareste filmari cu interactiuni umane.

Potrivit datelor studiului, citate de BBC, expertii sunt de parere ca cea mai mica varsta de la care s-a putut descoperi incapacitatea copilului de a urmari imaginile a fost de 2 luni.

Savantii au anuntat ca aceasta este pentru prima data cand este posibila detectarea unor semne ale autismului la o varsta atat de mica. Cercetarea s-a bazat pe circa 60 de copii nou-nascuti care aveau un risc crescut pentru autism, precum si alti 51 de copii cu un risc scazut. Din totalul copiilor, circa 13 au fost diagnosticati cu tulburari comportamentale severe la varsta de trei ani.

Specialistii americani au revenit asupra datelor culese la inceputul primelor luni de viata ale bebelusilor. Acestia susutin ca se poate remarca la acestia ca au un contract vizual mult mai slab comparativ cu ceilalti copii.

Conform studiului in cauza, la copiii cu autism, contactul vizual se diminueaza deja in primele sase luni de viata.

Si medicul Deborah Riby, din cadrul departamentului de psihologie al Universitatii din Durham a declarat ca la acesti copii mici capacitatea de a diagnostica mai devreme autismul este un lucru extraordinar de important, mai ales ca permite sa se ofere asistenta medicala pentru a diminua pe cat posibil efectele acestei afectiuni.

Copiii cu TSA manifesta deficiente de socializare, de comunicare verbala sau nonverbala si comportamente repetitive si stereotipe!

Savantii mai spun insa ca inca ca sunt necesare noi cercetari pentru a utiliza aceasta metoda de diagnosticare la o scara mai mare.

Autismul reprezinta o tulburare severa de dezvoltare, de natura neurobiologica, care apare fie la nastere, fie la varsta de pana la 2 ani a copilului. Afectiunea se inscrie in tulburarile spectrului autismului sau tulburarile pervazive de dezvoltare care includ diverse forme de manifestare ale afectiunii: de la autismul sever pana la sindromul Asperger. De exemplu, copii care sunt afectati de acest sindrom au limbaj, o inteligenta chiar geniala, ins a nu pot socializa si comunica cu ceilalti.

BBC arata ca celelalte tulburari din spectru sunt: sindromul Rett, tulburarea dezintegrativa a copilariei, PDD-NOS sau tulburarea pervaziva de dezvoltare – nespecificata altfel sau autismul atipic si autismul inalt functional. Medicii sunt de parere ca copiii cu TSA manifesta deficiente de socializare, de comunicare verbala sau nonverbala si comportamente repetitive si stereotipe.

Informatiile Organizatiei Mondiale a Sanatatii arata ca din anii ’90 se observa o crestere alarmanta a tulburarilor din spectrul autismului: 1 la 166 de copii, potrivit Centers for Disease Control, Atlanta.

Autismul devine astfel o afectiune mai des intalnita decat cancerul, diabetul, SIDA sau sindromul Down. Autismul poate aparea in toate tipurile de familii, indiferent de mediu social, rasa, etnie si este de 4 ori mai intalnit la baieti decat la fete. In cadrul acestei afectiuni, comportamentele copilului sunt de fapt cele care anunta prezenta afectiunii, iar parintii sunt de obicei cei care observa manifestari neobisnuite.

Primele simptome de TSA pot sa se manifeste la copii dupa o perioada in care au avut o dezvoltare tipica (1-3 ani). Copiii care au inceput sa vorbeasca, treptat isi pierd achizitiile verbale, devin retrasi, sunt autoagresivi si nu socializeaza.

Printre posibile semne ale autismului la un copil se afla faptul ca nu spune niciun cuvant pana la varsta de 16 luni, nu arata cu degetul pana la varsta de 18 luni, nu combina 2 cuvinte pana la varsta de 2 ani, nu raspunde la nume, are parte de un contact vizual redus, nu se joaca cu jucariile, are activitati repetitive sau stereotipe, nu zambeste si nu raspunde la stimuli auditivi.




Author: Corpul Uman
Google
Curs de alaptare


Un nou serviciu special creat pentru tine!

Ai nevoie de consultanta avizata in privinta nasterii, alaptarii, diversificarii si alimentatiei tale sau a copilului?

Suna ACUM si stabileste o intalnire!
0751.160.458


Link-uri Sponsorizate
Noi informatii despre aparitia autismului la bebelusi

Lasă un răspuns

Aboneaza-te GRATUIT la Newsletterul Corpul-Uman.com!