Ma abonez GRATUIT la newsletterul Corpul-Uman.com! Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016!

E-mail:

   Clic aici pentru Arhiva!

Acest site foloseste cookies. Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Aflati mai multe...

Substante toxice care va pun in pericol hormonii0 Comments

Publicat in:


Pentru multi dintre oameni, informatiile despre hormoni sunt destul de vagi si contradictorii. Health24.com arata ca hormonii sunt esentiali pentru ca organismul nostru sa functioneze optim, si sunt importanti si pentru femei si pentru barbati.

Exista dovezi stiintifice care arata faptul ca tot multe chimicale comune modifica modul in care organismul nostru produce si lucreaza cu hormonii. Sursa citata arata ca substantele chimice care afecteaza hormonii pot modifica actiunile hormonilor prin imitarea sau blocarea hormonilor naturali, sau mai rau, prin stimularea productiei de hormoni.

Trebuie sa intelegem felul in care venim in contact cu substantele chimice pentru ca doar asa ne vom proteja si vom putea reduce expunerea. Exista o lista cu cateva dintre cele mai periculoase substante toxice care perturba hormonii…

Substante chimice - hormoni

Substante chimice – hormoni

Atrazina

De pilda, despre atrazina se stie faptul ca aceasta este un erbicid folosit mai ales la culturile de porumb. Atrazina poate patrunde in sol si poate contamina panza freatica. Acesta este un produs chimic ce a fost asociat cu tulburari de prostata, tumori de san, malformatii congenitale si pubertate intarziata.

Ca sa nu ai probleme, va trebui sa cumperi doar produse organice si procura un filtru de apa potabila certificat pentru a elimina atrazina.

De ce nu sunt sanatosi ftalatii?

Ftalatii reprezinta si ei substante chimice omniprezente in gospodarie, care se gasesc in multe produse, de la suzete pana la jaluzelele ferestrelor.

Expertii de la Univeristatea din Shanghai arata intr-un studiu ca acestia pot declansa semnale care induc moartea celulelor spermatice, fiind conectati de infertilitate, diabet, ADHD, hipertensiune arteriala, tulburari tiroidiene, obezitate si malformatii congenitale.

In acest caz, nu trebui sa cumperi recipiente din plastic pentru produse alimentare, folie de plastic sau jucarii care au pe eticheta de reciclare cifra 3. Cand vrei sa achizitionezi produse de ingrijire personala, este bine sa le eviti pe cele care au „parfum” in lista ingredientelor.

Bisfenol A

Bisfenol A reprezinta si el o substanta regasita in recipientele din plastic. Mai poate fi gasit in unele tipuri de hartie, precum si in conserve. Bisfenolul A imita estrogenul, hormonul sexual si poate aduce corpului afectiuni ale inimii, cancer de san, obezitate, probleme de reproducere, pubertate precoce, astm si carii dentare.

In SUA, anumite cercetari au indicat faptul ca 9,3 din 10 dintre americani au BPA in organele lor. Pentru ca multe alimente conservate sunt captusite cu aceasta substanta chimica, trebuie sa optezi pentru alimente proaspete. Este bine sa evitati recipientele plastice marcate cu cifrele 3 sau 7.

Dioxine

Expertii mai spun ca substantele numite dioxine se formeaza in timpul unor procese industriale si au efect negativ prin perturbarea hormonilo sexuali masculini si feminini. Dioxinele sunt substante cancerigene si pot afecta sistemul imunitar, pot aduce infertilitate, leziuni ale pielii si probleme ale sistemului nervos.

Daca veti limita consumul de carne, peste, lactate si de produse procesate veti putea sa diminuati expunerea.

Percloratii

Aceste ingrediente existente in combustibilul pentru rachete si petarde apare si in apa potabila, unele produse vegetale si lactate. Acest tip de substante chimice pot sa provoace tulburari tiroidiene si intarzieri de dezvoltare la copii. In acest sens, este bine sa va instalati un filtru de osmoza inversa pentru apa potabila, ca sa puteti diminua efectele nocive. Este bine ca in alimentatia voastra sa utilizati deseori alimente cu sare iodata.

Substantele ignifuge

Expertii mai sustin ca substantele ignifuge care se folosesc pentru a fabrica produse de uz casnic, eteri de difenil polibromurati sunt extrem de persistente in mediu. Cu toate acestea, versiunile cele mai toxice au fost interzise, iar ​​aceste substante chimice vor continua sa contamineze alimentele si apa.

Aceste substante pot sa cauzeze tulburari tiroidiene, reducerea IQ-ului, ADHD. Puteti minimiza expunerea folosind un aspirator cu un filtru HEPA . Trebuie sa fiti atenti in clipa cand inlocuiti un covor vechi, deoarece noile covoare pot contine DEPB.

Cum eviti expunerea la plumb?

Nici plumbul nu este prea sanatos pentru corpul tau! Casele vechi pot avea vopsea de plumb pe pereti si in solul din jurul lor, expusi atunci cand se joaca.

Plumbul distruge aproape fiecare sistem de organe din corp si a fost asociat cu un spectru larg de probleme de sanatate: leziuni ale creierului, pierderea auzului, IQ mai mic, avort spontan, leziuni renale, probleme ale sistemului nervos si hipertensiune arteriala. Ca sa il eviti, este necesar sa scapi de vopseaua veche si sa folositi un filtru pentru a elimina plumbul din apa potabila.

Etheri glicol sunt solventi comune in produsele de curatare, vopsele, lichide de frana si unele produse cosmetice. Expunerea este asociata cu infertilitate de sex masculin, alergii, astm si afectarea dezvoltarii fatului.

Pentru a-i evita, trebuie sa cititi cu atentie etichetele si nu luati produse in care apar ingrediente, cum ar fi 2-butoxietanol (EGBE) si methoxydiglycol (DEGME) pe eticheta.




Author: Corpul Uman
Google
Curs de alaptare


Un nou serviciu special creat pentru tine!

Ai nevoie de consultanta avizata in privinta nasterii, alaptarii, diversificarii si alimentatiei tale sau a copilului?

Suna ACUM si stabileste o intalnire!
0751.160.458


Link-uri Sponsorizate
Substante toxice care va pun in pericol hormonii

Lasă un răspuns

Aboneaza-te GRATUIT la Newsletterul Corpul-Uman.com!