Ma abonez GRATUIT la newsletterul Corpul-Uman.com! Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016!

E-mail:

   Clic aici pentru Arhiva!

Acest site foloseste cookies. Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Aflati mai multe...

Cat de nocive sunt materialele realizate din plastic pentru fertilitatea masculina?0 Comments

Publicat in:


Mai multe cercetari arata faptul ca materialele din plastic pot sa aduca tulburari reproductive in randul barbatilor tineri. Expertii atrag atentia ca acest subiect trebuie tratat cu reticenta din mai multe puncte de vedere.

In urma unor studii realizate la Universitatea din Edinburgh, Scotia, s-a constatat ca substantele chimice din produsele din plastic ar putea fi responsabile pentru numarul redus de spermatozoizi din sperma barbatilor tineri.

Fertilitatea barbatilor si plasticul

Fertilitatea barbatilor si plasticul

Richard Sharpe, expertul care a coordonat studiul din Edinburgh spune ca a incercat sa gaseasca cauzele concrete care genereaza prevalenta ridicata a spermei de calitate inferioara in randul barbatilor. Potrivit datelor obtinute de specialisti, circa unu din sase tineri au un numar redus de spermatozoizi.

Trebuie spus ca plasticul este un material care face parte din viata de zi cu zi si care are numeroase functii, are multe intrebuintari in lumea moderna: jucarii, ambalaje, seringi si carcase pentru tablete sau capsule. Deocamdata, stabilirea efectelor nocive devine mai dificila deoarece nu exista un grup format din persoane care sa nu fie supuse efectelor chimicalelor din platic.

Expertii sustin ca expunerea femeilor la un nivel similar de ftalati nu a avut niciun efect asupra producerii de testosteron a fetilor

Pe de alta parte materialele din plastic contin plastifianti, acestea fiind substante rezistente la rupere si usor de manipulat utilizate in scopul de a majora plasticitatea unor materiale cu care sunt amestecate. Trebuie sa stiti ca acesti plastifianti se descompun in timp, iar in clipa cand veti folosi o sticla de apa din plastic pentru o perioada mai lunga de timp, aceasta se va deterioara si se va rupe, lucru care indica faptul ca ati consumat plastifiantii descompusi.

Este bine sa stiti ca cei mai raspanditi plastifianti sunt ftalatii, esteri ai acidului ftalic, un acid organic care se prezinta sub forma de cristale albe si care este folosit in industria maselor plastice.

Mai multe cercetari care au fost realizate pe cobai au aratat faptul ca flatatii pot sa aiba numeroase efecte negative asupra fertilitatii. Specialistii sunt de parere ca daca va veti expune la aceste substante in timpul sarcinii, atunci veti avea parte de tulburari reproducatoare in randul copiilor de sex masculin, cum ar fi un numar redus de spermatozoizi si probleme de fertilitate.

Potrivit opiniei expertilor, substantele nocive denumite ftalati duc la diminuarea producerii hormonului testosteron. Ca sa induca acest efect, cobaii gestanti trebuie sa fie supusi la un nivel de ftalati de 50.000 de ori mai ridicat decat cel la care sunt expuse femeile insarcinate in mod normal.

Expertii sustin ca expunerea femeilor la un nivel similar de ftalati nu a avut insa niciun efect asupra producerii de testosteron a fetilor. Cel putin asa reiese dintr-un studiu citat de BBC.

Specialistii mai avertizeaza ca lumea stiintifica nu ar trebui sa traga concluzii pripite, mai ales in momentul cand exista dovezi care contrazic rezultatele unor studii, dar si atunci cand nu poate fi stabilita o relatie clara de cauzalitate intre doua lucruri.




Author: Corpul Uman
Google
Curs de alaptare


Un nou serviciu special creat pentru tine!

Ai nevoie de consultanta avizata in privinta nasterii, alaptarii, diversificarii si alimentatiei tale sau a copilului?

Suna ACUM si stabileste o intalnire!
0751.160.458


Link-uri Sponsorizate
Cat de nocive sunt materialele realizate din plastic pentru fertilitatea masculina?

Lasă un răspuns

Aboneaza-te GRATUIT la Newsletterul Corpul-Uman.com!