Ma abonez GRATUIT la newsletterul Corpul-Uman.com! Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016!

E-mail:

   Clic aici pentru Arhiva!

Acest site foloseste cookies. Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Aflati mai multe...

Fertilitatea feminina si afectiunile care ii pot face probleme0 Comments

Publicat in:


In lumea intreaga, tot mai multe femei nu pot ramane insarcinate, iar deseori asta se intampla ca urmare a unor afectiuni ale aparatului genital care fie nu au fost depistate la timp, fiind neglijate, fie nu au fost tratate cu cea mai mare seriozitate. Potrivit Health24.com, iata care sunt cateva dintre bolile care iti pun in pericol fertilitatea.

Probleme fertilitate

Probleme fertilitate

Anexita si infectiile colului

Medicii sustin ca cele mai frecvente boli care pot impiedica o femeie sa ramana insarcinata sunt infectiile precum anexita si infectiile colului uterin. Anexita poate sa faca probleme ovarelor, ci si trompelor si uterului, sustin medicii. Se manifesta prin dureri in partea inferioara a abdomenului, mai ales la contact sexual, si poate fi insotita de febra.

In cazul in care aceasta boala nu este tratata cu atentie, se poate ajunge la infundarea trompelor, ceea ce duce la imposibilitatea ovulelor de a trece din ovar inspre uter prin trompe, scrie sursa citata.

Referitor la infectia colului uterin, aceasta afectiune este cauzata de bacterii cu transmitere sexuala cum ar fi Chlamydia sau Mycoplasma.

Expertii spun ca aceasta se manifesta tot prin infundarea trompelor uterine, dar adesea nu apar simptome.

Sindromul ovarelor polichistice

Pe de alta parte, sindromul ovarelor polichistice reprezinta o alta boala care apare des la femei si care poate afecta aparitia unei sarcini este cea numita sindromul ovarelor polichistice.

Health24.com arata ca in acest caz este vorba despre un dezechilibru hormonal care afecteaza ovulatia. Prin urmare, reprezentantele sexului frumos care sufera de aceasta boala nu au o mentruatie normala.

Aceasta boala se manifesta prin aparitia multor chisturi mici la nivelul ovarelor, iar simptomele ei constau nu numai in reducerea frecventei menstruatiilor, respectiv peste 35 de zile intre menstruatii, insa si prin aparitia unor fire de par sau a acneei pe fata si prin depresie sau schimbari de dispozitie.

Fibroamele uterine

Despre fibroamele uterine, medicii specialisti spun ca acestea sunt tumori benigne, deci necanceroase, care apar in zona uterului. Daca ajung la dimensiuni mari, provoaca hemoragii interne, dureri in zona pelvina.

Health24.com mai scrie ca in urma unor cercetari realizate in Marea Britanie, la Universitatea Portsmouth, aparitia fibroamelor este mai frecventa la femeile cu varste intre 30 si 40 de ani.

Medicii sunt de parere ca acestea se mainfesta atunci pot aparea menstruatii prelungite, insotite de dureri, sangerari intre menstre, probleme urinare, cum ar fi mictiuni mai frecvente sau chiar incontinenta urinara.




Author: Corpul Uman
Google
Curs de alaptare


Un nou serviciu special creat pentru tine!

Ai nevoie de consultanta avizata in privinta nasterii, alaptarii, diversificarii si alimentatiei tale sau a copilului?

Suna ACUM si stabileste o intalnire!
0751.160.458


Link-uri Sponsorizate
Fertilitatea feminina si afectiunile care ii pot face probleme

Lasă un răspuns

Aboneaza-te GRATUIT la Newsletterul Corpul-Uman.com!