Ma abonez GRATUIT la newsletterul Corpul-Uman.com! Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016!

E-mail:

   Clic aici pentru Arhiva!

Acest site foloseste cookies. Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Aflati mai multe...

Alimentatia si functionarea aparatului reproducator0 Comments

Publicat in:


In viata unui om, performantele sexuale optime sunt conectate de sanatatea intregului corp. Si alimentatia joaca un rol important in functionarea organelor sexuale.

Expertii sunt de parere ca daca vor fi facute excese alimentare, acestea cauzeaza numeroase dereglari neuro-endocrine si in acest fel afecteaza functionarea optima a organelor sexuale. Trebuie spus ca cele mai importante substante pentru buna functionare a aparatului reproducator sunt seleniul, licopenul, vitaminele, Omega-3 si extractul de palmier pitic. Atat seleniul, cat si licopenul sunt benefice pentru sanatatea prostatei.

Alimentatia si aparatul reproducator

Alimentatia si aparatul reproducator

Seleniul

Potrivit Health24.com, seleniul reprezinta un mineral care poate sa fi gasit in usturoi, alge marine, seminte de in, catina, caju, seminte de floarea soarelui, soia, linte, fasole, dovleac, carne de miel, oua, peste, carne rosie, fructe de mare, branzeturi si cerealele fortifiate.

Trebuie spus ca daca veti lua circa 200 de micrograme de seleniu pe zi, veti putea diminua riscul cancerului de prostata. Licopenul reprezinta o substanta antioxidanta din rosii, insa trebuie spus ca cele mai mari beneficii pentru sanatate le are sucul de rosii gatit.

Rosiile gatite

Pe de alta parte, este bine de stiut ca barbatii care includ in dieta lor rosii gatite de cel putin 10 ori pe saptamana isi reduc cu 35-45% riscul de cancer de prostata. Potrivit sursei citate, o sursa foarte buna de licopen este sosul de spaghete cu rosii sau orice sos de rosii gatit in care se pune si putina grasime.

Licopenul

Licopenul este absorbit mai bine in prezenta grasimilor, iar necesarul este de circa 400 mg pe saptamana, pe care il putem lua din 10 linguri de sos pentru spaghete. Health24.com scrie ca licopenul reduce de asemenea si imbatranirea arterelor ajutand si in acest fel aparatul reproducator.

Omega-3

Despre substanta Omega-3 s-a observat ca majoreaza fertilitatea si combate la randul ei imbatranirea arterelor, ajutand foarte mult aparatul reproducator. Trebuie spus ca aceste surse de Omega-3 sunt pestele gras, semintele de in, avocado, nucile si semintele si untura de gasca. Mai multe cercetari arata faptul ca vitamina E (800 UI) poate sa diminueze riscul cancerului de prostata, iar la femei reduce uscaciunea peretilor vaginali, favorizand libidoul si excitatia.

Printre sursele naturale de vitamina E se afla nuci, migdale, seminte de floarea soarelui, uleiuri vegetale, spanac, masline, afine si varza!

Barbatii care iau si statine ar trebui sa ia maxim 100 UI de vitamina E pe zi, mai ales ca aceasta inhiba cu circa 40% actiunea statinelor.

In cazul in care veti dori sporirea fertilitatii, imbunatatirea mobilitatii spermatozoizilor si favorizarea implantarii oului in uter aveti nevoie de acid folic – circa 800 micrograme pe zi si celelalte vitamine B, Omega 3 (3 g pe zi), vitamina C si cu zinc, de circa 15 mg zilnic.

Este indicat sa se consume alimente bogate in grasimi bune cum ar fi peste, salate cu maioneza, nuci, seminte uleioase, daca se doreste procrearea unui copil. Printre sursele naturale de vitamina E se afla nuci, migdale, seminte de floarea soarelui, uleiuri vegetale, spanac, masline, afine, varza, mustar, nap turcesc gatit, cereale sau paine integrala.

Vitamina C

Printre sursele naturale bogate in vitamina C se afla fructele si vegetalele ca: portocale, lamai, fructe Goji, kiwi, broccoli, ardei, patrunjel proaspat, macese, rosii, cartofi, mango, papaya.

Vitamina B

Printre sursele de vitamine B se gasesc semintele de floarea-soarelui, fisticul, nucile, cerealele integrale, fasolea, porumbul gatit, nucile de Macadamia, ciupercile, spanacul, laptele, pastaile de soia, nucile si ouale, carnea alba, carnea de miel, alunele, cartofii, tonul, somonul, sparanghelul, morcovii, zmeura, pepenele galben, vinetele, mazarea, varza creata, avocado, cartofii dulci, ouale, semintele de floarea-soarelui, conopida, porumbul, somonul, avocado, carnea de curcan, fasolea pastai, morcovii, migdalele, alunele, laptele de capra, laptele de vaca, fructele de padure, ceapa, castravetii, semintele de mustar sau ficatul de porc.




Author: Corpul Uman
Google
Curs de alaptare


Un nou serviciu special creat pentru tine!

Ai nevoie de consultanta avizata in privinta nasterii, alaptarii, diversificarii si alimentatiei tale sau a copilului?

Suna ACUM si stabileste o intalnire!
0751.160.458


Link-uri Sponsorizate
Alimentatia si functionarea aparatului reproducator

Lasă un răspuns

Aboneaza-te GRATUIT la Newsletterul Corpul-Uman.com!