Ma abonez GRATUIT la newsletterul Corpul-Uman.com! Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016!

E-mail:

   Clic aici pentru Arhiva!

Acest site foloseste cookies. Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Aflati mai multe...

Avortul spontan si influenta sa negativa asupra unei femei0 Comments

Publicat in:


In viata unei femei exista si momentul cand aceasta ramana insarcinata. Se poate intampla insa ca sarcina sa nu fie dusa pana la capat, iar femeia respectiva sa sufere un avort spontan. In cazul in care se va petrece un astfel de eveniment neplacut viata persoanei respective are toate sansele sa fie data peste cap.

Nici macar medicii nu pot stabili cu certitudine ce provoaca un avort, insa acestia pot sa faca distinctia intre mai multe tipuri de avort spontan si cauzele lor potentiale.

Avort spontan

Avort spontan

Avort spontan singular

Expertii sunt de parere ca un avort spontan care apare o singura data este de obicei rezultatul unei anumite anomalii cromozomiale in dezvoltarea fatului. In multe cazuri, anomaliile cromozomiale fetale se manifesta ca urmare a aparitiei unui cromozom suplimentar sau a lipsei unei gene.

In urma acestor defecte, fatul se opreste din dezvoltare intr-un anumit punct si in cele din urma iese din pantecele mamei. Medicii sustin ca definitia a fost acceptata din cauza ca multe femei pot ramane insarcinate si naste fara probleme majore dupa un avort spontan.

Avort spontan recurent

Cand vorbim despre avortul recurent, asta inseamna ca o femeie avorteaza de mai multe ori. Exista o sansa destul de mare ca factorii ce cauzeaza avortul spontan sa nu fie anomaliile cromozomiale aleatoare. In aceasta situatie este necesar sa fie efectuate teste pentru a determina cauzele exacte.

Totusi, multi medici nu au opinii similare referitoare la acestea. In unele tari sunt facute teste pentru anumite cauze, iar in alte tari alte teste.

Factori ce declanseaza un avort spontan

Specialistii vorbesc despre faptul ca exista anumiti factori comuni care declanseaza un avort spontan recurent:

  • defecte innascute sau dobandite ale uterului,
  • anomalii hormonale specifice,
  • un nivel scazut de progesteron,
  • boli precum glanda tiroida sau diabetul zaharat,
  • anomalii genetice,
  • anumite infectii si influente negative ale mediului.

In mai mult de jumatate din cazuri medicii pot determina cauzele avortului recurent. Cu toate acestea, exista si situatii cand este mai dificil si chiar imposibil de determinat. Cu toate acestea, sunt mai multe sanse ca o femeie sa nasca un copil decat sa faca un alt avort. Exista si posibilitatea nasterii unui copil mort, cand bebelusul isi pierde viata inca din uter sau in timpul nasterii premature, dupa 20 de saptamani de sarcina.

Potrivit specialistilor, exista mai multe cauze in acest sens, insa printre cele mai comune se numara: dezlipirea placentei la nivelul mucoase uterine, cordonul ombilical infasurat in jurul gatului copilului sau alte complicatii cu cordonul ombilical sau infectii ale sacului gestational.

Expertii atrag atentia ca oricare ar fi cauzele avortului spontan, este important pentru o viitoare mamica sa stie ca nu trebuie sa se confrunte cu aceasta problema singura. O astfel de experienta neplacuta poate avea rolul de a consolida legatura intre parteneri deoarece acestia sufera.

Totusi, psihologii sustin ca o femeie traieste pierderea unui copil intr-un mod complet diferit decat barbatii, care de obicei trec peste pierdere mult mai repede. O femeie se poate simti ofensata de atitudinea partenerului simtind ca lui nu-i pasa si se poate inchide in sine.

Expertii recomanda ca impreuna cu partenerul sa aveti o discutie deschisa despre emotiile si sentimentele tale, oricat de incomoda si dureroasa este conversatia. In cazul in care nu te poti descurca, va trebui sa ceri ajutor de la un specialist, deoarece odata cu trecerea timpului, daca nu sunt luate masuri, lucrurile se acutizeaza si sunt tot mai dificil de abordat.




Author: Corpul Uman
Google
Curs de alaptare


Un nou serviciu special creat pentru tine!

Ai nevoie de consultanta avizata in privinta nasterii, alaptarii, diversificarii si alimentatiei tale sau a copilului?

Suna ACUM si stabileste o intalnire!
0751.160.458


Link-uri Sponsorizate
Avortul spontan si influenta sa negativa asupra unei femei

Lasă un răspuns

Aboneaza-te GRATUIT la Newsletterul Corpul-Uman.com!