Ma abonez GRATUIT la newsletterul Corpul-Uman.com! Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016!

E-mail:

   Clic aici pentru Arhiva!

Acest site foloseste cookies. Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Aflati mai multe...

Cum procedezi daca esti suspecta de diabet in timpul in care esti insarcinata?0 Comments

Publicat in:


In momentul in care o femeie este insarcinata, sarcina sa poate sa aiba o evolutie fara complicatii chiar daca ai glicemia ridicata. Atentia pe care o acorzi tratamentului si masurilor speciale pe care trebuie sa le adopti este foarte importanta.

Desi poate ai fost diagnosticata cu diabet zaharat inca dinainte de a stii ca esti insarcinata, medicii atrag atentia ca este foarte important sa tii sub control boala. Femeile cu diabet zaharat de tip I sau II ar trebui sa se gandeasca sa faca un copil inainte de a implini varsta de 30 de ani, deoarece dupa aceasta varsta creste riscul de complicatii.

Diabetul gestational

Diabetul gestational

Trebuie sa stiti ca aveti sanse mari sa nu aveti probleme in cazul in care va mentineti glicemia in limite normale sau daca mergeti in mod regulat la controale medicale.

Diabetul gestational

Specialistii mai spun ca diabetul gestational reprezinta acea forma a afectiunii survenita in timpul sarcinii. Potrivit acestora, hiperglicemia din aceasta perioada apare din cauza hormonilor secretati de placenta, care inhiba actiunea insulinei, ceea ce duce la cresterea concentratiei de glucoza in sange.

Medicii atrag atentia ca in tratamentul diabetului gestational, este foarte importanta pastrarea sub control a glicemiei!

Trebuie spus ca orice gravida ar fi bine sa-si testeze glicemia in cadrul primelor analize recomandate in sarcina. Desi poate valorile sunt normale, testele trebuie repetate intre saptamanile 24 si 28 de sarcina.

Diabetul gestational dispare de obicei dupa nastere, dar in cazul in care aceasta afectiune nu este tratata corespunzator, se poate instala diabetul zaharat de tip II atat la mama, cat si la copil. Dupa ce a trecut in jur de o luna si jumatate de la momentul nasterii, trebuie sa repeti analizele, pentru a sti daca diabetul a fost doar pe perioada sarcinii sau nu.

Medicii atrag atentia ca in tratamentul diabetului gestational, este foarte importanta pastrarea sub control a valorilor glicemiei. Femeia insarcinata poate sa realizeze acest demers cu ajutorul unui aparat special, denumit glucometru.

Nivelul glicemiei este necesar sa fie mai mic de 100 mg/dl inainte de masa si sub 130 mg/dl la o ora dupa masa.

Sfaturi de care sa tineti cont

Diabetologii va recomanda ca in aceasta situatie sa evitati sa mancati paste fainoase, prajituri, produse de patiserie, miere, zahar si grasimi.

Daca va propuneti sa evitati variatiile mari ale glicemiei, este necesar sa luati 3 mese pe zi si doua gustari.

Daca nu sunt contraindicatii, poti face si miscare usoara, pentru ca exercitiile fizice ajuta la mentinerea glicemiei in limite normale. In cazul in care miscarea si dieta nu sunt suficiente pentru controlul glicemiei, medicul va prescrie un tratament antidiabetic cu insulina injectabila.

Daca nu este descoperita la timp aceasta afectiune, poate surveni afectarea imediata sau pe termen lung a copilului. In plus, cel mic poate avea o greutate mai mare la nastere, astfel fiind mai expus riscului de a deveni obez si de a face diabet zaharat. In cazuri mai grave, pot surveni unele malformatii.

De asemenea, din cauza complicatiilor ce pot aparea in timpul nasterii, este recomandata operatia de cezariana.

Cand poate fi depistat diabetul gestational

Analizele pentru depistarea diabetului gestational se fac intre 24 si 28 de saptamani de sarcina. Trebuie sa tineti cont de faptul ca vor aparea semne de suspiciune in cazul in care valoarea glicemiei este de 126 mg/dl, pe stomacul gol, iar in orice moment al zilei, nivelul acesteia este peste 200 mg/dl.

Ca sa fie confirmat diagnosticul de diabet gestational se face testul de toleranta la glucoza. In cazul in care glicemia dupa o ora este de peste 140 mg/dl, este semn de diabet gestational. Totusi, pentru gravidele cu risc, testul de toleranta la glucoza se poate face si inainte de saptamana cu numarul 13.




Author: Corpul Uman
Google
Curs de alaptare


Un nou serviciu special creat pentru tine!

Ai nevoie de consultanta avizata in privinta nasterii, alaptarii, diversificarii si alimentatiei tale sau a copilului?

Suna ACUM si stabileste o intalnire!
0751.160.458


Link-uri Sponsorizate
Cum procedezi daca esti suspecta de diabet in timpul in care esti insarcinata?

Lasă un răspuns

Aboneaza-te GRATUIT la Newsletterul Corpul-Uman.com!