Ma abonez GRATUIT la newsletterul Corpul-Uman.com! Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016!

E-mail:

   Clic aici pentru Arhiva!

Acest site foloseste cookies. Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Aflati mai multe...

Au nevoie femeile insarcinate de suplimente cu fier?0 Comments

Publicat in:


Femeile gravide trebuie sa fie sanatoase si sa nu duca lipsa de elemente nutritive, care sa le ofere posibilitatea de a naste un copil sanatos. Aceasta este concluzia unui grup de cercetatori americani de la Universitatea Cornell din SUA, publicata in Jurnalul American de Nutritie Clinica. Savantii spun ca nu toate suplimentele sunt bune insa pentru gravide.

Fier in sarcina

Fier in sarcina

De exemplu, femeile insarcinate care sufera de anemie si-au majora nivelul de fier din corp cu ajutorul suplimentelor, dar pentru femeile care aveau deja suficient fier in organism aportul suplimentar nu le-a modificat cu nimic nivelul de fier initial.

Cercetarea mai arata ca intestinele simt cand o persoana are nevoie de fier, iar organismul uman il va absorbi mai bine, a afirmat Kimberly O’Brien, profesoara de nutritie la Universitatea Cornell, citat de BBC.

Pe de alta parte, daca nu are suficient fier, un corp este cuprins curand de anemie, deoarece acest mineral este esential pentru producerea hemoglobinei. Care2. com arata ca aceasta reprezinta o substanta din celulele rosii, care au rolul de a transporta oxigenul de la plamani la toate celulele corpului.

Specialistii sunt de parere ca daca nu are fier, corpul uman poate produce mai putina hemoglobina, iar celulele corpului nu vor fi alimentate cu suficient oxigen.

Insuficienta fierului poate fi periculoasa pentru copii, mai ales ca astfel acestia pot sa aiba o greutate mica la nastere, cu consecinte grave pentru mai tarziu!

De asemenea, trebuie sa mai stiti ca acest element chimic este foarte important pentru dezvoltarea fetusului. Medicii specialisti sustin ca in intervalul in care o femeie este insarcinata, copilul are nevoie de oxigen pentru a se dezvolta.

Pe de alta parte, insuficienta fierului poate fi periculoasa pentru copii, mai ales ca in acest fel, acestia pot sa aiba o greutate mica la nastere ceea ce duce uneori la diverse handicapuri sau chiar la moarte.

Ca sa poata stabili care este cantitatea de fier necesara pentru a imbunatati sanatatea unor femei anemice si insarcinate, o echipa de cercetatori belgieni si americani, au recrutat 1270 de voluntare din Burkina Faso, dintre care 550 sufereau de anemie. Specialistii mai spun ca savantii le-au impartit in doua grupe care au primit cantitati diferite de fier si alte substante nutritive.

Care2.com mai arata ca imediat dupa un timp s-a constatat ca toate femeile au avut aceleasi beneficii, chiar daca unele dintre voluntare au luat o cantitate dubla de fier. In plus, cercetarea nu a reusit sa explice cum exact le ajuta suplimentele de fier pe femeile insarcinate care nu sufera de anemie.




Author: Corpul Uman
Google
Curs de alaptare


Un nou serviciu special creat pentru tine!

Ai nevoie de consultanta avizata in privinta nasterii, alaptarii, diversificarii si alimentatiei tale sau a copilului?

Suna ACUM si stabileste o intalnire!
0751.160.458


Link-uri Sponsorizate
Au nevoie femeile insarcinate de suplimente cu fier?

Lasă un răspuns

Aboneaza-te GRATUIT la Newsletterul Corpul-Uman.com!