Ma abonez GRATUIT la newsletterul Corpul-Uman.com! Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016!

E-mail:

   Clic aici pentru Arhiva!

Acest site foloseste cookies. Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Aflati mai multe...

Cum iti protejezi fatul de anumite substante toxice0 Comments

Publicat in:


Potrivit unor studii citate de portalul Health24.com, cauzele malformatiilor fetale sunt foarte diverse. Totusi, in proportie de 65% acestea sunt necunoscute. Circa un sfert dintre malformatii au cauze genetice si numai in circa unul din 10 cazuri pot fi incriminati factori ca medicamentele si substantele toxice, anumite infectii intrauterine sau tulburari ale metabolismului matern.

Cateva substante toxice care pot provoca malformatii fatului sunt urmatoarele.

Protejarea fatului de substante toxice

Protejarea fatului de substante toxice

Detergentii puternici

Detergentii care miros foarte puternic pot reprezenta cauza unor anomalii congenitale ale copilasului. Expertii ne atrag atentia asupra faptului ca epiderma nu trebuie sa intre in contact cu substantele chimice foarte puternice care intra in componenta detergentilor.

Este bine ca in acest sens sa utilizezi manusi de cauciuc daca speli hainele manual sau ori de cate ori folosesti solutii de curatare. Este indicat sa deschizi geamurile pentru a improspata permanent aerul din casa ta!

Spray-urile

Cele mai multe spray-uri sau solutii contin produsi organofosforici care, odata inhalati, traverseaza placenta si il pot afecta pe micut.

Substantele deparazitare

In cazul in care utilizezi substante deparazitare pentru catel sau pisica, poarta manusi de cauciuc pentru a evita contactul cu pielea!

Pesticidele si insecticidele

Este recomandat sa rogi un amic sau o ruda sa te ajute sa dai cu insecticid. Tu nu trebuie sa stai in camera in timpul acestei operatii si poti intra in camera numai dupa ce s-a aerisit foarte bine.

Health24.com arata ca si pesticidele pot sa majoreze destul de mult riscul de anomalii sexuale ale copilasului.

Este bine ca in acest sens sa speli fructele si legumele inainte de a le manca, iar in cazul salatei verzi, aceasta ar trebui sa fie spalata frunza cu frunza. Este indicat sa nu stai in gradina sau in livada atunci cand se folosesc pesticide si trebuie sa tii cont de faptul ca fructele si legumele nu se consuma o buna perioada dupa ce au fost stropite

In cazul in care vei utiliza ingrasaminte pentru flori, poarta manusi din cauciuc pentru a evita contactul direct cu pielea. De asemenea, in cazul in care vei lucra cu substante chimice, riscul de inhalare sau de absorbtie prin piele este foarte mare. Expertii sunt de parere ca cele mai multe substante traverseaza placenta si ii pot face rau copilasului, determinand malformatii.

Daca lucrezi intr-un astfel de mediu, este necesar sa iei masuri pentru a iti anunta sefii ca esti insarcinata si chiar sa apelezi la un jurist daca nu gasesti intelegere.

Tigarile

Tigarile pot cauza o nastere prematura, pot sa creasca riscul de moarte subita a nou-nascutului sau al afectiunilor pulmonare!

Trebuie sa mai stiti ca si tigarile pot cauza o nastere prematura, pot sa creasca riscul de moarte subita a nou-nascutului sau al bolilor pulmonare.

In cazul in care fumezi, a venit vremea sa renunti si sa eviti sa stai in spatiile inchise in care se fumeaza. La birou, este bine sa ii rogi pe colegii fumatori sa fumeze in locurile special destinate si sa nu accepti compromisuri.

Vopseaua de par

Trebuie sa mai stii ca parul tau poate reactiona diferit la decolorant si vopsea in timpul sarcinii. De exemplu, unii compusi din vopseaua de par se regasesc in urina, iar asta inseamna ca acestia sunt absorbiti si pot traversa placenta.

Medicii recomanda sa nu va vopsiti parul in timpul sarcinii, si mai ales in primul trimestru, atunci cand are loc formarea sistemului nervos al copilasului.

In cazul in care te vei vopsi, iar culoarea nu va prinde trebuie sa stii ca hormonii sunt de vina si trebuie sa incerci sa folosesti sampoane nuantatoare sau vopsea pe baza de ingrediente naturale si fara amoniac. In cazul in care vei merge la un salon de coafura, fa-ti o programare dimineata, atunci cand nu este multa aglomeratie si asa vei putea sa eviti sa inhalezi substantele folosite pentru celelalte persoane din salon.




Author: Corpul Uman
Google
Curs de alaptare


Un nou serviciu special creat pentru tine!

Ai nevoie de consultanta avizata in privinta nasterii, alaptarii, diversificarii si alimentatiei tale sau a copilului?

Suna ACUM si stabileste o intalnire!
0751.160.458


Link-uri Sponsorizate
Cum iti protejezi fatul de anumite substante toxice

Lasă un răspuns

Aboneaza-te GRATUIT la Newsletterul Corpul-Uman.com!