Ma abonez GRATUIT la newsletterul Corpul-Uman.com! Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016!

E-mail:

   Clic aici pentru Arhiva!

Acest site foloseste cookies. Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Aflati mai multe...

Umflarea picioarelor in sarcina – Remedii0 Comments

Publicat in:


Pentru femeile insarcinate in timpul acestui interval apar mai multe transformari la nivel fiziologic, dar si la nivel psihic. Un aspect important care poate avea consecinte in privinta modificarii felului in care aceste femei arata il reprezinta umflarea picioarelor.

Umflarea picioarelor in sarcina

Umflarea picioarelor in sarcina

Medicii spun ca aceasta modificare poate crea probleme gravidei daca nu stie sa le gestioneze si daca nu se va informa din timp asupra lor, pentru a sti cum sa trateze fiecare simptom.

Ce cauzeaza umflarea picioarelor in sarcina

Conform specialistilor, exista mai multi factori care duc la umflarea picioarelor. Unul dintre acestia se explica prin greutatea uterului umflat care apasa pe venele pelvisului, asa incat intoarcerea sangelui va fi incetinita, excesul de lichid intorcandu-se in tesuturile inferioare de la picioare si glezne.

In plus, expertii spun ca este bine sa nu neglijati analiza albuminei din urina, iar daca aceasta are cumva valori de peste 40mg/zi, asta poate cauza retentia apei in exces in organism.

Trebuie sa stiti ca persoanele care sufera de afectiuni ale rinichilor sa isi faca aceasta analiza. Medicii mai spun ca umflarea picioarelor in sarcina poate crea foarte multe neplaceri, de aceea toti medicii recomanda miscare usoara, mers pe jos, plimbari lungi in aer liber si masaj usor ale picioarelor.

Ca sa aveti parte de un confort al membrelor inferioare, va trebui sa evitati sa stati in pozitia in care aveti un picior peste celalalt!

De asemenea, nu sunt deloc de neglijat nici ceaiurile si se recomanda ca o femeie insarcinata care va apela la ceaiul de coada calului sau ceaiul de macese isi va putea asigura o buna hidratare si nici nu va mai avea probleme cu retentia de apa.

Exista specialisti care recomanda pentru femeile insarcinate masajul usor al picioarelor si al mainilor cu o crema din galbenele cu argila sau crema din sambure de struguri, iar altii bai cu infuzie de iedera.

De asemenea, pe langa baile infuzate si baile calde cu sare marina au o foarte mare eficienta in tratarea acestor probleme. In plus, ca sa scapati de aceste edeme, va sunt necesare si exercitii zilnice usoare, cel putin 10 minute in care, stand pe spate, va trebui sa va ridicati ritmic picioarele sau sa va odihniti picioarele la 45 de grade pe o perna, un perete sau un scaun, seara.

Ca sa aveti parte de un confort al membrelor inferioare, va trebui sa evitati sa stati in pozitia in care aveti un picior peste celalalt. Mai mult, nu este bine sa purtati pantofi cu toc. Este indicat sa consumati lichide cat mai des si incercati sa mergeti des la toaleta, sustin specialistii.

Exista si cazuri in care aceasta retentie de apa este cu mult peste valorile normale si impiedica desfasurarea unei activitati zilnice obisnuite. Este bine sa va prezentati la medic daca observati umflarea excesiva a mainilor sau aparitia unor vene pe membrele inferioare, mai umflate si mai rosii sau umflarea fetei si a zonei din jurul ochilor.




Author: Corpul Uman
Google
Curs de alaptare


Un nou serviciu special creat pentru tine!

Ai nevoie de consultanta avizata in privinta nasterii, alaptarii, diversificarii si alimentatiei tale sau a copilului?

Suna ACUM si stabileste o intalnire!
0751.160.458


Link-uri Sponsorizate
Umflarea picioarelor in sarcina – Remedii

Lasă un răspuns

Aboneaza-te GRATUIT la Newsletterul Corpul-Uman.com!