Ma abonez GRATUIT la newsletterul Corpul-Uman.com! Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016!

E-mail:

   Clic aici pentru Arhiva!

noiembrie, 2015

Cum iti poti proteja micutul de deshidratare?

Publicat pe 22 Noi 2015 at 7:00am

Ca si in cazul unui om matur, pentru un copil mic hidratarea are o deosebita importanta in fiecare zi. Pentru ca nu au dezvoltata foarte bine functia renala, copilasii sunt predispusi la deshidratare, care poate cauza pierdere in greutate. Printre semnele care preced deshidratarea la bebelusi se afla gura mai uscata, saliva lipicioasa si pielea uscata.

Cand trebuie sa va alarmati

Trebuie sa va alarmati daca fontanela sau spatiul care se formeaza la intalnirea oaselor calotei craniene, oase care la nastere nu sunt complet sudate, se contracta mai des ca de obicei.

Un alt semn ca lucrurile…

De ce trebuie vaccinati copilasii intr-un anumit moment al zilei?

Publicat pe 21 Noi 2015 at 7:00am

Oamenii de stiinta din cadrul unei universitati din California, SUA, recomanda parintilor sa isi vaccineze micutii la sosirea pranzului, deoarece acest aspect este benefic pentru sanatatea celor mici. Potrivit BBC, ultimele cercetari arata faptul ca vaccinarea bebelusilor la pranz, respectiv dupa ora 13, ii ajuta pe acestia sa doarma mai mult in urmatoarele ore si sa raspunda mai bine la acest tratament.

Medicii sunt de parere ca imediat dupa ce au fost vaccinati copilasii, este necesar sa doarma, somnul fiind foarte important pentru ca acesta ajuta la crearea unui bun raspuns imunitar. De asemenea un somn bun dupa vaccinare ajuta la cresterea productiei de anticorpi.

Analizele cu razele X la mamici – Riscuri

Publicat pe 20 Noi 2015 at 7:00am

Multe femei dintre viitoarele mame cunosc faptul ca, daca isi expun corpul la raze X in perioada in care sunt insarcinate, acest demers poate sa dauneze copilului care il poarta si ca este bine sa fie evitata o astfel de operatiune in aceasta perioada.

Cu toate ca poate implica anumite riscuri pentru fat, folosirea razelor Roentgen in scop diagnostic se poate dovedi uneori mai mult utila decat nociva, spun medicii specialisti citati de BBC.

In cazul in care aveti parte insa, de o problema serioasa de sanatate in care o radiografie ar putea aduce…

Ce se poate intampla cu sanatatea micutilor care sunt nascuti de mame supraponderale

Publicat pe 19 Noi 2015 at 7:00am

O cercetare realizata in Marea Britanie arata faptul ca reprezentantele sexului frumos obeze sau supraponderale care raman gravide prezinta un risc mult mai mare de a avea copii care sufera de astm sau respiratie suieratoare.

Cat de mare este riscul?

Potrivit BBC, riscul este de circa 20-30% fata de femeile care au o greutate normala inainte de a ramane insarcinate. Doctorul Marjo Riitta Jarvelin de la Colegiul Imperial din Londra, autorul studiului a afirmat ca s-a observat existenta unei relatii intre cresterea greutatii gravidei si a riscului de a dezvolta simptomele astmului.

Expertul spune ca cu cat o femeie are o…

Fertilitatea feminina si afectiunile care ii pot face probleme

Publicat pe 18 Noi 2015 at 7:00am

In lumea intreaga, tot mai multe femei nu pot ramane insarcinate, iar deseori asta se intampla ca urmare a unor afectiuni ale aparatului genital care fie nu au fost depistate la timp, fiind neglijate, fie nu au fost tratate cu cea mai mare seriozitate. Potrivit Health24.com, iata care sunt cateva dintre bolile care iti pun in pericol fertilitatea.

Anexita si infectiile colului

Medicii sustin ca cele mai frecvente boli care pot impiedica o femeie sa ramana insarcinata sunt infectiile precum anexita si infectiile colului uterin. Anexita poate sa faca probleme ovarelor, ci si trompelor si uterului, sustin medicii….

Aboneaza-te GRATUIT la Newsletterul Corpul-Uman.com!