Ma abonez GRATUIT la newsletterul Corpul-Uman.com! Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016!

E-mail:

   Clic aici pentru Arhiva!

octombrie, 2015

Au nevoie femeile insarcinate de suplimente cu fier?

Publicat pe 22 Oct 2015 at 7:00am

Femeile gravide trebuie sa fie sanatoase si sa nu duca lipsa de elemente nutritive, care sa le ofere posibilitatea de a naste un copil sanatos. Aceasta este concluzia unui grup de cercetatori americani de la Universitatea Cornell din SUA, publicata in Jurnalul American de Nutritie Clinica. Savantii spun ca nu toate suplimentele sunt bune insa pentru gravide.

De exemplu, femeile insarcinate care sufera de anemie si-au majora nivelul de fier din corp cu ajutorul suplimentelor, dar pentru femeile care aveau deja suficient fier in organism aportul suplimentar nu le-a modificat cu nimic nivelul de fier…

Cum iti protejezi fatul de anumite substante toxice

Publicat pe 21 Oct 2015 at 7:00am

Potrivit unor studii citate de portalul Health24.com, cauzele malformatiilor fetale sunt foarte diverse. Totusi, in proportie de 65% acestea sunt necunoscute. Circa un sfert dintre malformatii au cauze genetice si numai in circa unul din 10 cazuri pot fi incriminati factori ca medicamentele si substantele toxice, anumite infectii intrauterine sau tulburari ale metabolismului matern.

Cateva substante toxice care pot provoca malformatii fatului sunt urmatoarele.

Detergentii puternici

Detergentii care miros foarte puternic pot reprezenta cauza unor anomalii congenitale ale copilasului. Expertii ne atrag atentia asupra faptului ca epiderma nu trebuie sa intre in contact…

Umflarea picioarelor in sarcina – Remedii

Publicat pe 08 Oct 2015 at 7:00am

Pentru femeile insarcinate in timpul acestui interval apar mai multe transformari la nivel fiziologic, dar si la nivel psihic. Un aspect important care poate avea consecinte in privinta modificarii felului in care aceste femei arata il reprezinta umflarea picioarelor.

Medicii spun ca aceasta modificare poate crea probleme gravidei daca nu stie sa le gestioneze si daca nu se va informa din timp asupra lor, pentru a sti cum sa trateze fiecare simptom.

Ce cauzeaza umflarea picioarelor in sarcina

Conform specialistilor, exista mai multi factori care duc la umflarea picioarelor. Unul dintre acestia se explica prin…

Cum procedezi daca racesti in momentul in care esti insarcinata?

Publicat pe 07 Oct 2015 at 7:00am

O femeie insarcinata poate avea probleme din cauza unei raceli, mai ales in sezonul rece, cu ploi si umezeala. In aceasta situatie, se recomanda odihna prelungita, spray-urile naturale dotate cu solutie salina, care desfunda nasul si supa de pui care contine cisteina, substanta cu proprietati antiinflamatorii.

Dureri in gat in sarcina

Trebuie spus ca durerile in gat se pot vindeca cu o pasta din miere, usturoi pisat si lapte cald, deoarece substanta denumita alicina, prezenta in usturoi si acizii fenolici din miere au actiune antiseptica si antibacteriana.

Febra in sarcina

De asemenea,…

Jucarii care ar trebui evitate de catre cei mici

Publicat pe 01 Oct 2015 at 7:00am

De multe ori, jucariile preferate de copiii sub 3 ani contin substante cu potential nociv pentru sanatatea lor. Acest avertisment a fost adresat parintilor de UFC Que choisir sau Union fédérale des consommateurs din Franta, orga­nism identic cu Autoritatii Nationale pentru Protectia Consumatorilor din Romania.

UFC Que choisir a realizat un studiu despre substantele din compozitia jucariilor pentru copii mici.

Potrivit BBC, expertii francezi sunt de parere ca unele jucarii ar putea fi chiar toxice pentru copii, motiv pentru care se cere multa vigilenta din partea parintilor atunci cand pregatesc cadourile de…

Aboneaza-te GRATUIT la Newsletterul Corpul-Uman.com!