Ma abonez GRATUIT la newsletterul Corpul-Uman.com! Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016!

E-mail:

   Clic aici pentru Arhiva!

decembrie, 2015

Alimentele alergene pentru copii – Sfaturi si recomandari

Publicat pe 22 Dec 2015 at 7:00am

Nu toti copii suporta anumite alimente, unele dintre acestea fiind capabile sa le cauzeze probleme de sanatate. Modul in care este hranit micutul tau este foarte important pentru evolutia sa ulterioara si pentru sanatatea organismului sau in viitor.

Potrivit ultimelor cercetari in domeniul nutritional, in intreaga lume exista peste 160 de alimente care au potential alergen, insa numai 8 dintre acestea sunt responsabile pentru o mare parte din alergiile alimentare.

Copiii pot fi alergici la anumite alimente, insa iti vei da seama destul de greu de asta, cel putin la inceput. Unul dintre semnele pe care va trebui sa il…

De ce trebuie sa eviti alcoolul in sarcina

Publicat pe 21 Dec 2015 at 7:00am

Alcoolul nu este bun in perioada sarcinii, sustin medicii. Printre consecintele consumului de alcool in aceasta perioada foarte importanta pot fi nasterea unor micuti cu malformatii, retard si probleme de comportament. Conexiunile dintre consumul de alcool si sarcina au fost semnalate in timpul unor studii efectuate in anii ’70 de expertul francez Paul Lemoine.

Portalul Health24.com arata ca mai multe cercetari efectuate dupa aceasta perioada au confirmat ca expunerea fatului la alcool provoaca numeroase anomalii. Potrivit datelor Organizatiei pentru Controlul Malformatiilor Nou-nascutilor din SUA, sindromul alcoolismului fetal (FAS) afecteaza in SUA in medie 2 bebelusi din 1000 nou-nascuti.

Sportul in sarcina – Sfaturi si restrictii

Publicat pe 20 Dec 2015 at 7:00am

Perioada sarcinii este una foarte importanta pentru micutul care va urma sa se nasca, de aceea trebuie sa tineti cont de felul in care alegeti sa faceti sport in acest interval. Potrivit Care2.com, expertii spun ca circa 30 de minute de sport moderat zilnic sunt recomandate in timpul sarcinii.

Totusi, exista limite de siguranta care trebuie neaparat sa fie clar stabilite in clipa cand ti-ai propus sa iti pastrezi forma in intervalul de timp cand esti insarcinata. Este bine sa apelezi la un specialist in acest sens, mai ales daca vrei sa iti stabilesti un program de exercitii, ca sa le poti evita pe cele care sunt destul de daunatoare…

Ingrijirea dintilor de lapte la un bebelus

Publicat pe 19 Dec 2015 at 7:00am

Pentru un copil mic dintii de lapte sunt la fel de importanti ca si cei permanenti, asa ca trebuie sa le acordati la fel de multa atentie. Iata cateva recomandari pentru a putea sa pastrati sanatatea orala a bebelusilor dumneavoastra.

Inainte de aparitia primului dinte, este bine sa stergeti gingiile micutului vostru cu un tifon curat, iar mai apoi sa ii masati gingia, pentru a-i oferi ajutor asa incat dintii sa iasa mai usor.

Este indicat sa cureti permanent suzeta bebelusului, inainte sa i-o dai si sa nu il lasi nicioadata sa adoarma cu biberonul in gura.

In clipa cand…

De ce ar trebui sa fie evitat consumul unor anumiti pesti de catre cei mici?

Publicat pe 18 Dec 2015 at 7:00am

Felul in care sunt alimentati cei mici este foarte important pentru cresterea acestora, precum si pentru evolutia starii lor de sanatate de mai tarziu. Potrivit datelor publicate de Health24.com, pestele reprezinta un tip de aliment care ar fi recomandat sa nu lipseasca din dieta copiilor.

Expertii spun ca pestele este foarte util pentru organsimul celor mici pentru ca este foarte bogat in proteine, acizi grasi, vitamina D si vitaminele B. Daca sunteti parinti si aveti copii, ar fi indicat sa ii invatati pe acestia de micuti sa nu faca mofturi daca li se serveste la masa carne de peste.

Aboneaza-te GRATUIT la Newsletterul Corpul-Uman.com!