Ma abonez GRATUIT la newsletterul Corpul-Uman.com! Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016!

E-mail:

   Clic aici pentru Arhiva!

Acest site foloseste cookies. Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Aflati mai multe...

De ce trebuie vaccinati copilasii intr-un anumit moment al zilei?0 Comments

Publicat in:


Oamenii de stiinta din cadrul unei universitati din California, SUA, recomanda parintilor sa isi vaccineze micutii la sosirea pranzului, deoarece acest aspect este benefic pentru sanatatea celor mici. Potrivit BBC, ultimele cercetari arata faptul ca vaccinarea bebelusilor la pranz, respectiv dupa ora 13, ii ajuta pe acestia sa doarma mai mult in urmatoarele ore si sa raspunda mai bine la acest tratament.

Medicii sunt de parere ca imediat dupa ce au fost vaccinati copilasii, este necesar sa doarma, somnul fiind foarte important pentru ca acesta ajuta la crearea unui bun raspuns imunitar. De asemenea un somn bun dupa vaccinare ajuta la cresterea productiei de anticorpi.

Vaccinarea bebelusilor

Vaccinarea bebelusilor

Savantii au realizat aceasta cercetare pe un grup de circa 70 de bebelusi si evidentiat faptul ca nou-nascutii vaccinati dupa ora pranzului dorm mai mult decat cei vaccinati dimineata. In plus, expertii au observat ca majoritatea copiiilor care au primit injectiile dupa-amiaza au avut parte de o crestere a temperaturii corpului.

BBC mai anunta ca parintii ar trebui sa programeze vaccinarea copiiilor dupa ora 13, asa incat sa le permita acestora sa aiba parte de un somn lung, aceasta fiind si o modalitate de a evita medicamentele impotriva febrei. In acest mod, sistemul imunitar va lupta singur impotriva simptomelor.

Daca micutul nu mai are o varsta chiar asa de frageda poti sa ii explici ca vaccinarile il ajuta sa ramana sanatos!

Expertii mai spun ca indiferent de varsta copilului, trebuie sa-ti ingrijesti bebelusul cat mai atent, mai ales in saptamana de dinaintea datei cand trebuie sa primeasca vaccinul, deoarece in cazul in care apare vreo afectiune febrila vaccinarea trebuie amanata, iar vaccinul va trebui recuperat mai tarziu.

Este bine sa te informezi despre care sunt vaccinurile obligatorii si optionale de care poate benficia copilul tau, dar si asupra indicatiilor, contraindicatiilor si posibilelor reactii adverse ale vaccinurilor.

Trebuie sa tii minte si sa ai asupra ta carnetul de vaccinari al copilului. In clipa cand medicul va administra vaccinul, mamele care alapteaza pot sa-si alapteze copilul, si pot sa o faca pentru a scadea durerea si stresul copilului. Se recomanda sa stai langa cel mic si sa-l tii de o manuta, in timpul injectiei si sa ii distragi atentia cu o jucarie, sa ii canti ceva sau sa ii spui niste cuvinte incurajatoare.

In cazul in care micutul nu mai are o varsta chiar asa de frageda poti sa ii explici ca vaccinarile il ajuta sa ramana sanatos si previn imbolnavirile serioase.

Trebuie sa stii clar ce fel de simptome are copilul in cazul unei reactii alergice la vaccin!

Imediat dupa ce vaccinul a fost aplicat, poti sa il iei in brate mai ales ca aceasta pozitie sigur il va face sa se simta in siguranta si-l va linisti.

Este indicat sa astepti circa o jumatate de ora si mai apoi sa parasesti cabinetul pediatrului. Trebuie sa tii cont de faptul ca reactiile alergice se manifesta in primele cateva minute dupa vaccinare, mai rar dupa cateva ore. Este necesar sa ai informatii clare despre simptomele unei reactii alergice, pentru ca in caz ca ele apar, sa soliciti imediat ajutor.

Acestea sunt respiratia dificila, suieratoare, raguseala, edemul limbii, starea de slabiciune, ameteala, paloarea, eruptiile cutanate.

In cazul in care micutul are o febra moderata, de obicei in jur de 38°C, este recomandat sa ii dai mai multe lichide, ibuprofen, in doze corespunzatoare pentru varsta si greutatea sa, care-i vor scadea febra si-i vor diminua durerea la locul injectiei.




Author: Corpul Uman
Google
Curs de alaptare


Un nou serviciu special creat pentru tine!

Ai nevoie de consultanta avizata in privinta nasterii, alaptarii, diversificarii si alimentatiei tale sau a copilului?

Suna ACUM si stabileste o intalnire!
0751.160.458


Link-uri Sponsorizate
De ce trebuie vaccinati copilasii intr-un anumit moment al zilei?

Lasă un răspuns

Aboneaza-te GRATUIT la Newsletterul Corpul-Uman.com!