Ma abonez GRATUIT la newsletterul Corpul-Uman.com! Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016!

E-mail:

   Clic aici pentru Arhiva!

Acest site foloseste cookies. Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Aflati mai multe...

De ce a crescut numarul cazurilor de cancer de piele la tineri?0 Comments

Publicat in:
Etichete:adolescenti, cancer de piele, saloane de bronzat, studiu, SUA, tineri

Potrivit unor studii realizate recent de cercetatorii din SUA, se observa o crestere mare a cazurilor de cancer de piele inregistrate la cei care au sub varsta de 40 de ani. Conform opiniei cercetatorilor, in ultimele decenii un rol tot mai important in aparitia cancerului de piele il joaca faptul ca tot mai multi oameni aleg sa mearga la un salon de bronzat pentru a-si schimba culoarea pielii, mai degraba decat la plaja, pe malul marilor.

Cauze cancer de piele

Cauze cancer de piele

Expertii au analizat statisticile medicale ale unor pacienti cu varstele cuprinse intre 18 si 39 de ani, care au fost diagnosticati pentru prima data cu melanom intre anii 1970 si 2009.

Potrivit oamenilor de stiinta, incidenta acestui tip de cancer s-a majorat de peste opt ori in cazul femeilor tinere si de patru ori la barbati. Specialistii sunt de parere ca pe intreaga durata a unei vieti, riscul de melanom este mai mare la barbati decat la femei.

Cu toate acestea, situatia se inverseaza atunci cand este vorba despre adolescenti. Aceasta este concluzia autorilor acestui studiu, care a fost coordonat de medicul dermatolog Jerry Brewer de la Mayo Clinic din Statele Unite.

Expertii sustin ca se asteapta la o crestere alarmanta a numarului de cancere, insa s-a descoperit o incidenta inca si mai mare decat cea sugerata de statisticile oferite de National Cancer Institute.

Mai ales in cazul subiectilor intre 20 de ani si 30 de ani, aceasta situatie devine alarmanta, au anuntat savantii. Cercetatorii ne anunta ca aparitia acestor cancere de piele la tineri se poate explica prin utilizarea deasa a saloanelor de bronzat, mai ales de catre femei.

Oamenii de stiinta au anuntat ca se constata o scadere a ratei mortalitatii cauzate de melanom in decursul ultimilor ani, fapt care ar putea fi explicat printr-o detectare mai timpurie a acestei afectiuni care afecteaza mai ales tinerii.




Author: Corpul Uman
Google
Curs de alaptare


Un nou serviciu special creat pentru tine!

Ai nevoie de consultanta avizata in privinta nasterii, alaptarii, diversificarii si alimentatiei tale sau a copilului?

Suna ACUM si stabileste o intalnire!
0751.160.458


Link-uri Sponsorizate
De ce a crescut numarul cazurilor de cancer de piele la tineri?

Lasă un răspuns

Aboneaza-te GRATUIT la Newsletterul Corpul-Uman.com!