Ma abonez GRATUIT la newsletterul Corpul-Uman.com! Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016!

E-mail:

   Clic aici pentru Arhiva!

Acest site foloseste cookies. Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Aflati mai multe...

Recomandari de alimentatie sanatoasa pentru copilul peste 2 ani0 Comments

Publicat in:
Etichete:2 ani, 3 ani, alimentatie sanatoasa, copii, copil, recomandari, sfaturi, varsta

Din al treilea an de viata, alimentele consumate de copil sunt, in mare masura, asemanatoare cu cele consumate de adult.

Parintii – responsabili pentru sanatatea viitoare a copilului

Parintii sunt responsabili de alegerea alimentelor, de stabilirea cantitatii si orarului meselor. Deseori parintii au tendinta de a obliga copilul sa manance intreaga cantitate oferita si de a limita accesul la anumite alimente. Aceste tendinte se asociaza cu supraalimentatia si cu interesul paradoxal pentru alimentele interzise.

Alimentatia sanatoasa a copilului peste 2 ani

Alimentatia sanatoasa a copilului peste 2 ani

Sfaturile dietetice acordate de catre medic parintilor vor face referire la valoarea energetica a diferitelor alimente si la alimentele cu calitati nutritive necorespunzatoare pentru starea de sanatate a copilului.

Cu ocazia evaluarii starii de sanatate se va calcula IMC (indicele de masa corporala), se va aprecia velocitatea cresterii, indicatorii somatometrici care se vor raporta la valorile normale pentru varsta si sex. Cu aceasta ocazie se vor formula predictii pentru castigul ponderal si statural normal pentru perioada urmatoare.

Prevenirea sau intarzierea aparitiei bolilor cardiovasculare si metabolice caracteristice epocii moderne este posibila prin alimentatie sanatoasa, activitate fizica si evitarea fumatului. In prezent, profilaxia acestor boli se impune foarte precoce, din primele luni si ani de viata.

Pentru profilaxia primordiala a bolilor cardio-metabolice, diferitele ghiduri dietetice sunt centrate pe aportul caloric total si pe comportamentul alimentar al copilului.

Ghidurile internationale, elaborate de societati profesionale de prestigiu, recomanda pentru aceasta categorie de varsta:




Author: Corpul Uman
Google
Curs de alaptare


Un nou serviciu special creat pentru tine!

Ai nevoie de consultanta avizata in privinta nasterii, alaptarii, diversificarii si alimentatiei tale sau a copilului?

Suna ACUM si stabileste o intalnire!
0751.160.458


Link-uri Sponsorizate
Recomandari de alimentatie sanatoasa pentru copilul peste 2 ani

Lasă un răspuns

Aboneaza-te GRATUIT la Newsletterul Corpul-Uman.com!