Ma abonez GRATUIT la newsletterul Corpul-Uman.com! Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016!

E-mail:

   Clic aici pentru Arhiva!

Acest site foloseste cookies. Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Aflati mai multe...

De ce trebuie sa faci miscare in sarcina?0 Comments

Publicat in:
Etichete:activitate fizica, cat sport, femei insarcinate, miscare, miscarea in sarcina, sport

Expertii ne anunta ca activitatea fizica este esentiala in timpul sarcinii, iar un program de exercitii adecvat este aproape o necesitate. Iata care sunt principalele motive pentru care miscarea fizica este utila in timpul sarcinii.

Miscarea creste nivelul de serotonina, o substanta chimica din creier legata de starea de spirit si implicit imbunatateste tonusul psihic.

Miscarea in sarcina

Miscarea in sarcina

Reduce constipatia

Activitatea fizica pregateste corpul femeii pentru nastere – creste si pastreaza tonusul musculaturii.

Expertii spun ca miscarea reduce constipatia – una dintre cele mai suparatoare probleme ale sarcinii si iti garanteaza o revenire rapida si completa dupa nastere.

Imbunatateste somnul si reduce insomniile

Imbunatateste somnul si reduce insomniile, un alt simptom neplacut asociat sarcinii.

Miscarea diminueaza stresul si amelioreaza variatiile emotionale tipice sarcinii si reduce considerabil durerile de spate.

Miscarea fizica imbunatateste circulatia sangelui si prin aceasta amelioreaza suferinta generala a pielii din timpul sarcinii, care o sa fie mult mai bine oxigenata.

Te ajuta sa-ti pastrezi greutatea in limitele normale si sa te pregatesti eficient pentru a face fata efortului pe care il implica travaliul si nasterea.

Cateva reguli esentiale trebuie respectate

Fa miscare cu ajutorul unui instructor specializat care sa-ti spuna care sunt cele mai bune miscari.

O sesiune de fitness nu trebuie sa depaseasca 20 de minute incepand la a doua jumatate a trimestrului II in sus. Inainte de acest moment poti face 30-40 de minute de miscare.

Efortul trebuie sa fie moderat, iar ritmul cardiac nu trebuie sa depaseasca 140 batai pe minut si 125 de batai pe minut, daca faci miscare in apa. Este recomandat sa bei multa apa inainte, in timpul si dupa exercitii.




Author: Corpul Uman
Google
Curs de alaptare


Un nou serviciu special creat pentru tine!

Ai nevoie de consultanta avizata in privinta nasterii, alaptarii, diversificarii si alimentatiei tale sau a copilului?

Suna ACUM si stabileste o intalnire!
0751.160.458


Link-uri Sponsorizate
De ce trebuie sa faci miscare in sarcina?

Lasă un răspuns

Aboneaza-te GRATUIT la Newsletterul Corpul-Uman.com!