Ma abonez GRATUIT la newsletterul Corpul-Uman.com! Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016!

E-mail:

   Clic aici pentru Arhiva!

Acest site foloseste cookies. Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Aflati mai multe...

Cat de mult afecteaza dulciurile aspectul tenului0 Comments

Publicat in:
Etichete:aspect, dulce, femeie, fructe, legume, nuci, seminte, ten

Expertii spun ca dulciurile au o actiune negativa asupra aspectului tenului unei femei. Potrivit nutritionistilor, este bine sa va ganditi inainte de a consuma produse pe baza de zahar in exces, mai ales ca acestea va imbatranesc pielea si determina aparitia unor riduri in mod prematur.

Tenul si dulciurile

Tenul si dulciurile

Glicarea

Din momentul in care zaharul a patruns in corpul uman, acesta determina aparitia unui proces natural, numit glicare.

Potrivit unor cercetari, moleculele de zahar influenteaza actiunea colagenului si a elastinei, acestea fiind substante foarte importante pentru piele.

Acest lucru se intampla cu atat mai repede, cu cat cantitatea de zahar rafinat e mai mare, ceea ce determina aparitia prematura a ridurilor.

Cantitatea maxima de zahar

Este bine sa consumati cel mult doua lingurite cu zahar pe zi, spun specialistii in domeniul nutritional. Daca veti consuma mai mult zahar rafinat, efectul de imbatranire a pielii va fi cu atat mai vizibil.

Trebuie sa stiti ca un consum normal inseamna de fapt circa opt lingurite cu zahar zilnic. Asta se intampla in cazul in care nu aveti probleme de sanatate.

Este necesar sa tineti cont de faptul ca pe langa zaharul pe care il ingerati zilnic in organism, aici trebuie inclus si indulcitorul de la cafea si cel din sucuri sau prajituri.

Nutritionistii spun ca hipertensivii nu trebuie sa depaseasca doua lingurite pe zi. Daca vreti sa nu aveti probleme cu felul in care arata pielea voastra, este necesar sa va feriti si de zahar si de faina rafinata.

Efectul fructelor si al legumelor asupra tenului

Si fructele si legumele pot sa majoreze nivelul glicemiei si maresc riscul formarii ridurilor. Specialistii sustin ca pentru asta, dieta voastra trebuie sa contina proteine de calitate precum peste, pasare sau tofu.

In plus, trebuie sa mancati carbohidrati cu indice glicemic mic cum ar fi fasole boabe, linte sau naut, dar si grasimi sanatoase: somon salbatic, nuci si seminte.

Consumati cel putin o cana de ceai verde pe zi, iar produsele ar fi bine sa fie in stare cruda. Daca gatiti des, incercati metode mai sanatoase: inabusit, la cuptor, pe gratar fara ulei, la vasul cu aburi.




Author: Corpul Uman
Google
Curs de alaptare


Un nou serviciu special creat pentru tine!

Ai nevoie de consultanta avizata in privinta nasterii, alaptarii, diversificarii si alimentatiei tale sau a copilului?

Suna ACUM si stabileste o intalnire!
0751.160.458


Link-uri Sponsorizate
Cat de mult afecteaza dulciurile aspectul tenului

Lasă un răspuns

Aboneaza-te GRATUIT la Newsletterul Corpul-Uman.com!