Ma abonez GRATUIT la newsletterul Corpul-Uman.com! Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016!

E-mail:

   Clic aici pentru Arhiva!

Acest site foloseste cookies. Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Aflati mai multe...

Ce plante nu trebuie evitate, daca sunteti insarcinata?0 Comments

Publicat in:
Etichete:evitare, experti, fitoterapie, medici, medicinale, musetel, plante

Expertii in domeniul fitoterapiei sustin ca deseori tratamentele cu plante medicinale sunt mai eficiente, mai ieftine si mai sanatoase decat cele cu suplimente realizate in laborator.

Totusi, in momentul in care o femeie urmeaza sa aiba un copil, trebuie sa tina cont de faptul ca unele dintre aceste plante miraculoase in alte cazuri, trebuie sa fie evitate. Una dintre probleme o reprezinta faptul ca aceste plante nu sunt verificate minutios. Studiile arata faptul ca  un consumator nu poate fi sigur de ceea ce se intampla in realitate, asa ca ramane la latitudinea sa daca le consuma sau nu.

Plante de evitat in sarcina

Plante de evitat in sarcina

Consulta un expert in fitoterapie

In cazul in care te vei decide sa faci un tratament cu plante medicinale in timpul sarcinii, este absolut obligatoriu sa consulti un expert in fitoterapie. Potrivit opiniei expertilor in domeniu, exista cateva plante care cresc in tara noastra si care aduc beneficii daca sunt consumate in timpul sarcinii.

Frunzele de zmeura rosie

Printre acestea se afla si frunzele de zmeura rosie, care contin mult fier si majoreaza productia de lapte si alina durerile din timpul travaliului.

Cercetari recente au aratat ca utilizarea acestor frunze in timpul sarcinii poate diminua complicatiile la nastere. Majoritatea specialistilor recomanda folosirea acestei plante doar din trimestrul al treilea de sarcina.

Musetelul trateaza insomnia

Si frunzele de menta pot sa ajute la calmarea greturilor de dimineata, iar radacina de ghimbir are capacitatea de a diminua starile de greata si varsaturile in timpul in care sunteti insarcinata.

Puteti sa mai folositi in aceasta situatie coaja de ulm alb, care are rolul de a va scapa de greturi si arsuri stomacale. In plus, trebuie sa stiti ca ovazul si fulgii de ovaz sunt indicati in aceasta perioada deoarece au mult calciu si magneziu si ajuta la calmarea starilor de anxietate, avand si efecte benefice asupra pielii iritate a femeilor.

Musetelul are mult calciu si magneziu si ajuta la tratarea insomniei, iar urzica contine vitamina A, C si K, dar si calciu, potasiu si fier.

Papadia

O alta planta, papadia, este utila deoarece are multa vitamina A, calciu si fier. De pilda, expertii spun ca radacina si frunzele de papadie pot diminua edemele si hrani ficatul.

Urzica

Urzica se utilizeaza ca un fel de tonic general pentru o gravida. Printre plantele care trebuie evitate in perioada sarcinii se afla gentiana, care poate traversa placenta si planta Dong Quai, care detine un efect stimulator la nivel uterin.

Recomandarea specialistilor in domeniu este sa nu efectuezi niciodata in acest interval un tratament din auzite. Numai medicul generalist iti poate prescrie o cura cu plante sau doar specialistul in homeopatie.




Author: Corpul Uman
Google
Curs de alaptare


Un nou serviciu special creat pentru tine!

Ai nevoie de consultanta avizata in privinta nasterii, alaptarii, diversificarii si alimentatiei tale sau a copilului?

Suna ACUM si stabileste o intalnire!
0751.160.458


Link-uri Sponsorizate
Ce plante nu trebuie evitate, daca sunteti insarcinata?

Lasă un răspuns

Aboneaza-te GRATUIT la Newsletterul Corpul-Uman.com!