Ma abonez GRATUIT la newsletterul Corpul-Uman.com! Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016!

E-mail:

   Clic aici pentru Arhiva!

Acest site foloseste cookies. Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Aflati mai multe...

Cum putem sa ne ferim de alergiile alimentare?0 Comments

Publicat in:
Etichete:alergii, alimente, copii, medici, tratament, urgenta

Medicii ne anunta ca atunci cand o persoana este suspecta de alergie alimentara inseamna ca organismul acesteia are o reactie anormala de aparare dupa ce a consumat un anumit aliment. Cei care fac asa ceva au simptome precum furnicaturi la nivelul gurii, mancarimile sau eruptiile la nivelul pielii.

Alergiile alimentare

Alergiile alimentare

Alergiile alimentare apar inainte de varsta de 4 ani, iar in situatii mai rare, unele persoane pot avea reactii alergice la aditivi alimentari, precum sulfiti, tartrazina si salicilati. Aceste substante au posibilitatea de a determina un soc anafilactic sau o criza de astm.

De pilda, aproximativ 1% din persoanele care sufera de astm sunt sensibile la substantele denumite sulfiti, iar unicul tratament il reprezinta stoparea alimentelor alergene.

Medicii spun ca anumite persoane pot intra chiar si in soc anafilactic, daca fac vreo reactie alergica mai grava.

Cam in 30% dintre cazuri, reactia anafilactica este cauzata de o alergie alimentara, iar asta consta in scaderea tensiunii arteriale, pierderea cunostintei si poate chiar decesul. Potrivit specialistilor, atunci cand se suspecteaza ca o persoana sufera de o anume alergie, trebuie ca mediculsa afle informatii despre momentul aparitiei simptomelor, la continutul meselor si gustarilor luate.

Daca suferiti de o alergie alimentare, acest aspect ar putea fi determinat de o serie de teste pe piele. In acest sens, pe epiderma se vor aplica pe piele o serie de solutii ce contin o cantitate mica de alergeni. Apoi, cu ajutorul unui ac, se inteapa pielea in locul respectiv si se observa reactia.

De asemenea, se poate afla daca o persoana este alergica prin teste de sange sau prin ingerarea progresiva a unui aliment, in prezenta obligatorie a unui medic alergolog.

Cum apar alergiile?

Medicii sustin ca semnele unei alergii se manifesta la numai la cateva minute dupa ce un om a mancat un aliment cu potential alergen. Pot sa se manifeste cu aceasta ocazie mancarimi, eruptii cutanate, roseata sau umflarea fetei si a membrelor, senzatie de umflare a gatului, dificultatea de a respira si senzatia de sufocare, diaree, colici sau greata.

In plus, expertii mai spun ca se pot manifesta simptome cardiovasculare: paloare, puls slab, ameteli sau pierderea cunostintei. Predispusi la manifestarea unei alergii aloimentare sunt mai ales copiii cu astm sau urticarie.

De asemenea, pot sa sufere de aceasta afectiune si cei care au unul din parinti care sufera de una dintre aceste forme de alergii.

Pentru a evita cat se poate de mult problemele, trebuie sa cititi cu atentie etichetele alimentelor pe care le achizitionati, ca sa nu ingerati vreo substanta alergena.

Medicii ne avertizeaza ca toate persoanele care au o alergie grava trebuie sa aiba in permanenta adrenalina, fie sa fie anuntat imediat serviciul de urgenta.




Author: Corpul Uman
Google
Curs de alaptare


Un nou serviciu special creat pentru tine!

Ai nevoie de consultanta avizata in privinta nasterii, alaptarii, diversificarii si alimentatiei tale sau a copilului?

Suna ACUM si stabileste o intalnire!
0751.160.458


Link-uri Sponsorizate
Cum putem sa ne ferim de alergiile alimentare?

Lasă un răspuns

Aboneaza-te GRATUIT la Newsletterul Corpul-Uman.com!