Ma abonez GRATUIT la newsletterul Corpul-Uman.com! Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016!

E-mail:

   Clic aici pentru Arhiva!

Acest site foloseste cookies. Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Aflati mai multe...

Cat de naturala este mierea din magazine?0 Comments

Publicat in:
Etichete:aditivi, artificala, indulcitori, miere, naturala, zahar

Printre alimentele extraordinar de benefice pentru corpul uman se afla si mierea, produsul albinelor. Mierea naturala este utilizata in bucatarie, in multe tratamente de infrumusetare, tratarea bolilor si in cadrul unor diete.

Potrivit expertilor in nutritie, mierea reprezinta o adevarata sursa de energie, bogata in vitamine si minerale, si are proprietati anti-inflamatorii si antifungice.

Mierea naturala

Mierea naturala

De multe ori se intampla sa cumparam miere din comert si nu direct de la apicultori, insa trebuie sa stiti ca mierea reala este scumpa, iar imitatia contine mult zahar.

Nutritionistii mai spun ca mierea naturala este cea pura, mierea alterata contine miere naturala plus alte ingrediente, iar cea artificiala este fabricata din sirop de zahar sau din porumb. Expertii ne anunta ca daca vrem sa ne dam seama ca am cumparat miere naturala, va trebui sa citim cu atentie eticheta de pe produs.

Daca mierea nu este pura, pe eticheta ar trebui sa apara si procentul de miere real din flaconul respectiv, daca este cazul.

Incercati sa frecati putina miere intre degete pana cand se va dezintegra. Trebuie spus ca mierea in stare pura este foarte utila pentru piele si nu este lipicioasa. In cazul in care mierea va face degetele lipicioase, inseamna ca are indulcitor artificial in compozitia sa.

In cazul in care vei arunca un pic de miere catre furnici, trebuie sa stii ca albinele adauga un aditiv in miere, cu scopul de a se proteja de daunatori. Vei vedea imiediat daca mierea ta este naturala, deoarece furnicile nu se vor apropia de mierea naturala din cauza substantelor de protectie ale albinelor.

Daca aveti un ou la dispozitie, va trebui sa amestecati mierea cu un galbenus de ou. Daca mierea este pura, galbenusul va arata ca si cum ar fi fiert.

Mierea naturala se intareste pe paine. Cea falsa o va uda!

Ca sa vedeti daca ea este proaspata, adaugati intr-un pahar cu apa o lingura de miere. Nutritionistii spun ca mierea pura nu se dizolva in apa si va ramane pe fundul paharului. Mierea alterata si cea artificiala se vor dizolva, sustin specialistii.

Daca o veti intinde pe suprafata unei felii de paine, mierea naturala o va intari in doar cateva minute, iar cea artificiala o va uda, ca urmare a continutului de apa.

Cand veti observa ca mierea se va cristaliza in timp, trebuie sa stiti ca mierea falsa va ramane in aceeasi stare asemanatoare unui sirop, iar cea naturala se va cristaliza. Mai incearca si alta varianta: poti sa mai inmoi varful unui bat de chibrit in miere si apoi sa incerci sa ii dai foc.

Vei vedea ca mierea naturala va aprinde chibritul usor iar flacara va arde mierea, insa daca este falsa, focul nu se va aprinde din cauza umezelii.




Author: Corpul Uman
Google
Curs de alaptare


Un nou serviciu special creat pentru tine!

Ai nevoie de consultanta avizata in privinta nasterii, alaptarii, diversificarii si alimentatiei tale sau a copilului?

Suna ACUM si stabileste o intalnire!
0751.160.458


Link-uri Sponsorizate
Cat de naturala este mierea din magazine?

Lasă un răspuns

Aboneaza-te GRATUIT la Newsletterul Corpul-Uman.com!