Ma abonez GRATUIT la newsletterul Corpul-Uman.com! Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016!

E-mail:

   Clic aici pentru Arhiva!

Acest site foloseste cookies. Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Aflati mai multe...

Detalii uimitoare despre o felie de pepene verde0 Comments

Publicat in:
Etichete:beneficii, calorii, continut, felie, pepene verde, proprietati, sanatos

Unul dintre cele mai hranitoare si sanatoase fructe este pepenele verde. Nu numai ca este racoritor, insa si foarte aromat, pepenele are perioada lui de glorie in timpul verii. Nutritionistii il recomanda pentru ca el contine un aport de 46 de calorii la fiecare 250 de grame.

Pepene verde

Pepene verde

In plus, asigura 20% din doza zilnica de vitamina C si 17% de vitamina A, ne anunta Huffington Post. Expertii in nutritie spun ca pepenele verde contine fibre alimentare necesare unui sistem digestiv sanatos, dar si potasiu, un mineral care ajuta la mentinerea tensiunii arteriale in limite normale.

Iata cateva informatii mai putin cunoscute despre pepenele verde. Pepenele contine mai mult licopen decat tomatele crude. De exemplu, o ceasca cu pepene verde, aproximativ 250 de g din minunatul fruct, contine de 1,5 ori mai mult licopen decat o rosie proaspata mare, respectiv 6 mg, comparativ cu 4 mg.

Licopenul este foarte cunoscut in combaterea radicalilor liberi ce distrug celulele sau ataca sistemul imunitar. Studiile efectuate recent arata ca licopenul, de obicei gasit in fructe si legume rosii, lupta impotriva bolilor de inima, ca si impotriva mai multor tipuri de cancer.

Specialistii sunt de parere ca pentru a beneficia de o concentratie maxima de licopen, se recomanda, inainte de consum, pastrarea fructului la temperatura camerei.

Potrivit sursei citate, mai trebuie sa stiti ca sucul de pepene verde combate febra musculara. Un studiu efectuat in Spania, publicat intr-o revista de specialitate, a indicat faptul ca sucul de pepene verde este extraordinar dupa un antrenament istovitor.

In plus, acest fruct contine o substanta naturala numita citrulina, implicata in buna functionare a circulatiei arteriale si in scaderea tensiunii arteriale. Investigatiile cercetatorilor au aratat ca pepenele verde are efecte similare viagrei.

Coaja pepenilor verzi, foarte sanatoasa

Citrulina este mai concentrata in coaja de pepene, care poate fi salvata si conservata. Se recomanda si consumul pepenilor murati, care sunt destul de apreciati. Prin urmare, spun expertii, nu exista nicio scuza pentru a lasa coaja intreaga si neconsumata.

Mai mult, pepenele verde este si fruct, si leguma, facand parte din familia Cucurbitaceae, asemeni dovleacului, dovleceilor si castravetilor.

Expertii sustin ca pepenele verde contine foarte multa apa, in concentratie de 91.5%, astfel incat este cea mai buna recomandare a verii pentru a ne hidrata. Potrivit datelor unei cercetari realizate in Marea Britanie la Universitatea Cambridge, pepenele verde este un foarte bun ajutor in cazurile de deshidratare, de dureri de cap, in probleme de concentrare, de oboseala sau depresie.

Specialistii in nutritie spun ca acesta este un motiv in plus pentru a include pepenele in dieta zilnica.

Potrivit nutritionistilor, mai exista si o varietate de pepene verde cu miezul galben, denumit Crimson Sweet. Pepenele verde, cu miezul rosu, este aproape identic la exterior cu pepenele verde cu miez galben, de aceea pentru a-l depista avem nevoie de un specialist sau cel mai bine de indicatiile din magazinele alimentare.




Author: Corpul Uman
Google
Curs de alaptare


Un nou serviciu special creat pentru tine!

Ai nevoie de consultanta avizata in privinta nasterii, alaptarii, diversificarii si alimentatiei tale sau a copilului?

Suna ACUM si stabileste o intalnire!
0751.160.458


Link-uri Sponsorizate
Detalii uimitoare despre o felie de pepene verde

Lasă un răspuns

Aboneaza-te GRATUIT la Newsletterul Corpul-Uman.com!