Ma abonez GRATUIT la newsletterul Corpul-Uman.com! Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016!

E-mail:

   Clic aici pentru Arhiva!

Acest site foloseste cookies. Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Aflati mai multe...

Stocarea de celule stem, tot mai incurajata in SUA0 Comments

Publicat in:
Etichete:bolnavi, celule stem, europa, lege, stocare, SUA, ue

Studiul celulelor stem reprezinta inca o provocare la nivel mondial, iar cercetarile privind aceasta ramura a Medicinei Regenerative continua sa isi dovedeasca utilitatea. De pilda, in SUA, serviciile aferente stocarii de celule stem din cordon ombilical vor fi recunoscute drept cheltuieli medicale deductibile, datorita unei noi legi, anunta BBC.

Celulele stem

Celulele stem

Mai mult de un milion de familii americane care au ales deja sa recolteze celule stem la nasterea copiilor lor, precum si cele care vor decide sa apeleze la o banca de celule stem, vor plati taxe mai mici la stat.

Sangele cordonului ombilical contine celule stem unice, care pot fi recoltate imediat dupa nastere. Expertii sustin ca in ultimele decenii, acest tip de celule a fost folosit in peste 30.000 de transplaturi in intreaga lume, contribuind la tratarea a aproximativ 80 de boli, intalnite atat in cazul adultilor, cat si in cel al copiilor.

Potrivit specialistilor americani celulele stem recoltate din cordon ombilical la nastere reprezinta un pas important in viitorul Medicinei Regenerative.

Pe langa tratamentele pentru anemie, leucemie si anumite tipuri de cancer, in intreaga lume, la momentul actual, se efectueaza studii clinice menite sa analizeze eficienta celulelor stem recoltate la nastere in tratarea autismului, paraliziei cerebrale, traumatismelor cerebrale si a accidentelor vasculare cerebrale la copii.

Noul act normativ din SUA, care presupune deducerea cheltuielilor aferente recoltarii celulelor stem la nastere, este un model demn de urmat in toate tarile din lume.

De pilda, in octombrie 2013 s-au implinit 25 de ani de la primul transplant cu celule stem provenind din cordon ombilical realizat cu succes. Trebuie spus ca folosirea celulelor stem recoltate din sangele placentar este posibila inca din anii ’80, aceste celule reusind, de foarte mult timp, sa salveze vieti si sa trateze boli grave.

Cum se prezinta lucrurile in Uniunea Europeana?

Uniunea Europeana isi aduce aportul la finantarea cercetarilor in domeniul celulelor stem, fondurile fiind directionate catre fiecare destinatie, odata ce activitatea in cauza este verificata si considerata etica.

Printre statele din Europa in care studiile din domeniul celulelor stem sunt cel mai incurajate se numara Marea Britanie, Suedia si Belgia.

Parlamentul European a aprobat, in 2012, cu o majoritate covarsitoare, o rezolutie care doreste impulsionarea recoltarii si donarii celulelor stem.

BBC anunta ca raportul prezentat la momentul respectiv in cadrul Comisiei Europene de la Bruxelles include si afirmatii incurajatoare privind armonizarea activitatilor dintre bancile familiale de celule stem si cele publice.




Author: Corpul Uman
Google
Curs de alaptare


Un nou serviciu special creat pentru tine!

Ai nevoie de consultanta avizata in privinta nasterii, alaptarii, diversificarii si alimentatiei tale sau a copilului?

Suna ACUM si stabileste o intalnire!
0751.160.458


Link-uri Sponsorizate
Stocarea de celule stem, tot mai incurajata in SUA

Lasă un răspuns

Aboneaza-te GRATUIT la Newsletterul Corpul-Uman.com!