Ma abonez GRATUIT la newsletterul Corpul-Uman.com! Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016!

E-mail:

   Clic aici pentru Arhiva!

Acest site foloseste cookies. Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Aflati mai multe...

Factori care iti pun in pericol imunitatea0 Comments

Publicat in:
Etichete:antibiotice, bacterii, corp, imunitate, imunitate scazuta, probleme, sanatate, zahar

Un sistem imunitar puternic face asa incat corpul sa fie protejat fata de raceala si de gripa sau alte afectiuni mai grave. Expertii ne anunta ca grija pentru imunitate ar trebui sa fie una dintre prioritatile noastre, daca vrem sa fim sanatosi. Sistemul imunitar se afla intr-o stare de alerta, fiind pregatit sa ofere protectie corpului atat de factorii nocivi din exterior, cum ar fi virusuri si bacterii, cat si din interior – celulele canceroase.

Imunitate scazuta

Imunitate scazuta

Printre factorii care va pot stresa sistemul imunitar se afla:

  • oboseala,
  • infectiile,
  • eruptiile herpetice si
  • ranile care se vindeca greu.

In cazul in care nu vrei sa ai probleme din cauza sistemului tau imunitar, este indicat sa eviti sa consumi dulciuri in exces, mai ales pentru ca zaharul favorizeaza dezvoltarea microorganismelor.

In momentul cand consumi 100 g de zahar, capacitatea globulelor albe de a distruge bacteriile este semnificativ redusa, se arata intr-un studiu aparut in „Jurnalul American de Nutritie Clinica”. Sistemul imunitar este influentat in mare masura de ceea ce mancam, asa ca este recomandat sa nu ne lipseasca din dieta vitamina C (citrice, broccoli, kiwi), vitamina E – ulei de masline, nuci, zinc – carne, oua si alune.

Medicii spun ca nimic nu este intamplator si ca vei raci cand ai o perioada mai stresanta la serviciu, de pilda. Este demonstrat stiintific sa stresul slabeste activitatea sistemului imunitar.

Daca iei antibiotice, flora intestinala va avea de suferit!

Secretia in exces a hormonului stresului (cortizonul) scade formarea anticorpilor, substante produse de sistemul imunitar ca raspuns la atacurile bacteriilor, virusurilor sau altor agenti patogeni. Sunt afectati anticorpii IgG, care se regasesc in toate fluidele organismului si care au rolul de a ne proteja fata de infectiile virale si bacteriene.

Daca ai insomnii, esti mai expus infectiilor, mai ales ca in somn se refac functiile sistemului imunitar.

Este indicat sa faci miscare pentru a preintampina astfel de probleme. De exemplu, alergarile usoare au rolul de a stimula functiile armelor naturale de aparare, precum limfocitele B, limfocitele T, care joaca un rol de distrugere a tumorilor si celulele NK, ucigasi naturali ai bacteriilor si celulelor canceroase.

Trebuie sa mai stii ca daca iei antibiotice, acestea iti pot perturba flora intestinala, care reprezinta mai mult de jumatate din sistemul imunitar. In cazul in care iei antibiotice sau anticonceptionale, bacteriile „bune” din intestine sunt distruse.

Medicii spun ca, daca aveti o flora intestinala dezechilibata, asta inseamna un dezechilibru in ceea ce priveste sintetizarea normala a imunoglobulinelor, care combat agentii patogeni.

Trebuie sa stiti ca infectiile urinare si vaginale frecvente sunt un semn al unei flore intestinale perturbate, implicit a unei imunitati slabite. Printre inamicii imunitatii se afla obezitatea, curele de slabire, fumatul, frigul sau virozele.




Author: Corpul Uman
Google
Curs de alaptare


Un nou serviciu special creat pentru tine!

Ai nevoie de consultanta avizata in privinta nasterii, alaptarii, diversificarii si alimentatiei tale sau a copilului?

Suna ACUM si stabileste o intalnire!
0751.160.458


Link-uri Sponsorizate
Factori care iti pun in pericol imunitatea

Lasă un răspuns

Aboneaza-te GRATUIT la Newsletterul Corpul-Uman.com!