Ma abonez GRATUIT la newsletterul Corpul-Uman.com! Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016!

E-mail:

   Clic aici pentru Arhiva!

Acest site foloseste cookies. Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Aflati mai multe...

Recuperarea rapida dupa o nastere prematura0 Comments

Publicat in:
Etichete:copil, mama, medici, nastere prematura, partener, psihologi

Exista situatii in care o femei naste un copil in mod prematur, inainte de termenul normal. Trebuie spus ca in astfel de cazuri recuperarea mamicii decurge ceva mai greu decat in situatii normale, iar expertii sustin ca partenerul tau va fi un real sprijin. Psihologii sustin ca in asemenea momente mai dificile legaturile dintre cei doi membri ai familiei se vor intari si va veti pune bazele mai mult unul pe celalalt.

Recuuperarea dupa nastere prematura

Recuuperarea dupa nastere prematura

Expertii atrag atentia ca intr-o asfel de situatie o femeie este mai sensibila si va plange mai mult decat de obicei.

Psihologii vorbesc despre faptul ca in aceste clipe este normal sa-ti fie teama pentru sanatatea copilului tau si sa ai mai multe emotii. Recomandarea acestora este sa depasesti, momentele mai dificile, mai ales ca cel mic are nevoie de mamica lui. Chiar si zambetul copilului tau si faptul ca veti ajunge sa petreceti momente placute impreuna vor face sa se stearga amintirile neplacute.

In clipa cand nasti mai devreme decat ar trebui, ai tendinta sa te intrebi daca ai facut ceva gresit de-a lungul celor noua luni de sarcina sau daca nu ai respectat anumite aspecte.

Cu trecerea timpului starea ta se va imbunatati!

Peste 40% dintre nasterile premature nu au o cauza cunoscuta, spun specalistii. Trebuie sa te gandesti tot timpul ca astfel de lucuri se pot intampla oricui si ca trebuie sa dai dovada de un caracter puternic si sa depasesti momentele dificile impreuna cu partrenerul tau, spre binele copilului.

De asemenea, nu trebuie sa uiti ca vei ajunge in situatia ca sa petreci timp in spital spre binele bebelusului tau. Daca te vei uita la toti ceilalti parinti care se externeaza si te invidioasa, trebuie sa stii ca acest sentiment este unul firesc. Psihologii spun ca tu nu trebuie sa te simti vinovata, ci trebuie doar sa-ti repeti ca fiecare proaspata mamica are parte de dificultati.

Odata cu trecerea timpului si cu faptul ca starea copilasului tau se va imbunatati, va trebui sa inveti sa-ti faci din nou timp pentru tine. Trebuie sa iesi in oras cu partenerul tau sau impreuna cu prietenii si sa te deconectezi cumva de starea pe care o aveai.

Trebuie sa depasesti teama de a-l lasa singur pe cel mic si sa ii asculti pe ceilalti, spun psihologii, mai ales ca ai nevoie de o reincarcare psihica pentru a-i da copilului tau toata atentia de care are nevoie.




Author: Corpul Uman
Google
Curs de alaptare


Un nou serviciu special creat pentru tine!

Ai nevoie de consultanta avizata in privinta nasterii, alaptarii, diversificarii si alimentatiei tale sau a copilului?

Suna ACUM si stabileste o intalnire!
0751.160.458


Link-uri Sponsorizate
Recuperarea rapida dupa o nastere prematura

Lasă un răspuns

Aboneaza-te GRATUIT la Newsletterul Corpul-Uman.com!