Ma abonez GRATUIT la newsletterul Corpul-Uman.com! Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016!

E-mail:

   Clic aici pentru Arhiva!

aprilie, 2015

Vantul si otita la copii

Publicat pe 30 Apr 2015 at 7:00am
Efectele vantului asupra copiilor

Atunci cand se pune problema de vant, multe mame sunt ingrijorate ca micutii lor ar putea sa raceasca, cand afara sunt si temperaturi mai scazute. Mamele prefera sa nu le dea voie copiilor sa iasa la joaca atunci cand este vant puternic, de teama contractarii unor afectiuni.

Medicii spun insa ca vantul in sine nu reprezinta un pericol pentru un bebelus sanatos, iar in realitate, micutii nu au cum sa faca otita din cauza vantului. Totusi, este foarte posibil ca acesta sa declanseze o durere de urechi trecatoare, insa si asta in contextul in care copilul a fost expus cateva ore la rafale foarte puternice.

[caption id=”attachment_17787″ align=”aligncenter”…

Studiu: Cum influenteaza sportul creierului micutilor?

Publicat pe 29 Apr 2015 at 7:00am

Sportul si miscarea pot sa ii faca pe cei mici sa aiba un creier mai dezvoltat si mai performant. Aceasta reprezinta concluzia unui studiu publicat in Brain Research. Oamenii de stiinta au utilizat imaginile cu rezonanta magnetica (MRI), ca sa poata masura dimensiunea relativa a unor structuri specifice din creierele a 49 de copii.

Toti micutii aveau varsta intre 9 si 10 ani, iar savantii au aflat ca hipocampusul, o parte a creierului din lobul temporal cu rol important in memorie si invatare, tinde sa fie semnificativ mai mare la copiii care aveau o forma fizica buna.

Alimente de evitat in sarcina

Publicat pe 28 Apr 2015 at 7:00am

Specialistii atrag intotdeauna atentia viitoarelor mame sa nu consume branzeturi moi si anumite sortimente de carne. Acestea pot fi contaminate cu o bacterie numita Listeria, care poate produce imbolnavirea grava – sau chiar moartea fatului.

Pentru protejarea copilului dumneavoastra, inlocuiti branzeturile moi cu branzeturi tari si consumati numai carne foarte bine gatita.

Riscul de imbolnavire

Conform Centrului de Control si Prevenire a Bolilor din SUA, se estimeaza ca 2500 de persoane se imbolnavesc grav in fiecare an in Statele Unite iar dintre ele, 500 mor. Din pacate, nu…

RH negativ in sarcina

Publicat pe 27 Apr 2015 at 7:00am

In afara grupei de sange (A, B, O, AB), factorul Rh este desemnat fie ca pozitiv (prezent) fie ca negativ (absent). Cei mai multi oameni au factorul Rh pozitiv. Acest factor nu are vreun efect asupra sanatatii, exceptand perioada sarcinii.

Riscuri

O femeie este supusa riscului cand are factorul Rh negativ si partenerul ei are factorul Rh pozitiv. Aceasta combinatie poate produce un copil care are factorul Rh pozitiv. Desi sistemele circulatorii ale mamei si copilului sunt separate, exista momente cand sangele bebelusului poate intra in sistemul circulator al mamei. Asta poate determina organismul mamei sa creeze anticorpi impotriva factorului Rh, amenintand astfel bebelusul cu factorul Rh pozitiv, ca si cum…

Sarcina extrauterina

Publicat pe 26 Apr 2015 at 7:00am

Sarcina extrauterina (sarcina ectopica) se intampla cand oul fecundat se stabileste in afara uterului, determinad astfel dezvoltarea unei sarcini extrauterine (sau ectopice). Cel mai important risc asociat cu sarcina extrauterina este deteriorarea fertilitatii. Aflati totul despre sarcina extrauterina!

In mod normal, imediat dupa fertilizare, zigotul (oul fecundat) incepe calatoria vietii catre uter, unde se stabileste prin implantare – si inceapa sa creasca. In unele cazuri insa, oul fecundat se stabileste in afara uterului, determinand astfel dezvoltarea unei sarcini extrauterine (sau ectopice). Cel mai important risc asociat cu sarcina extrauterina este deteriorarea fertilitatii. O sarcina extrauterina poate distruge una din trompele uterine, reducand astfel sansele unei viitoare conceptii si crescand iar…

Aboneaza-te GRATUIT la Newsletterul Corpul-Uman.com!