Ma abonez GRATUIT la newsletterul Corpul-Uman.com! Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016!

E-mail:

   Clic aici pentru Arhiva!

martie, 2015

Recuperarea dupa avort

Publicat pe 31 Mar 2015 at 7:00am

Orice avort inseamna, pe langa trauma fizica pe care o suporta o femeie, si o trauma psihica peste care aceasta trebuie sa treaca. Descopera regulile de igiena, ce trebuie sa faci si, mai ales, ce NU trebuie sa faci daca ai trecut printr-un avort de curand.

Citeste in continuare acest articol!

Repausul dupa avort

Medicii recomanda o perioada de 3-4 zile in care se vor evita total activitatile care solicita corpul. In aproximativ o saptamana, daca totul decurge bine, femeia va fi apta sa isi reia activitatile curente. Din pacate, recuperarea psihica dureaza mult mai mult.

In unele cazuri, medicul este cel…

Cum se dezvolta mai bine capacitatile cognitive ale micutilor

Publicat pe 30 Mar 2015 at 7:00am

Exista in lumea intreaga multi copii care provin din familii in care parintii au etnii diferite si vorbesc limbi diferite. Expertii sustin ca acesti micuti bilingvi au o capacitate mai mare de derulare simultana a mai multor activitati, dar au cateva lacune de vocabular in ambele limbi, potrivit unui studiu canadian citat de BBC.

Conducerea Institutului national de sanatate din SUA a solicitat unor experti psihologi canadieni de la Universitatea York din Toronto sa realizeze o cercetare asupra unui grup de vorbitori bilingvi pentru a observa felul in care se dezvolta acestia. Potrivit BBC, concluzia specialistilor a fost aceea ca un micut care vorbeste doua limbi are capacitati crescute de…

Cum trebuie sa iti educi micutul sa adopte niste obiceiuri sanatoase

Publicat pe 29 Mar 2015 at 7:00am

Majoritatea copiilor ar trebui sa invete de mici care sunt obiceiurile pe care trebuie sa si le insuseasca pentru a evita problemele de sanatate sau alimentatie. Parintii ar trebui sa il ajute pe cel mic sa creasca frumos si sanatos. Care2.com scrrie despre cateva obiceiuri pe care trebuie sa si le insuseasca orice copil de la tatal sau mama sa.

Spalatul pe maini

De pilda, spalatul pe maini reprezinta un obicei care trebuie insuflat in rutina zilnica a copilului inca de cand este mic. Este necesar sa il incurajezi sa…

De ce exista riscul de autism la un copil conceput de parinti mai in varsta?

Publicat pe 28 Mar 2015 at 7:00am

Un copil reprezinta un dar extraordinar pentru fiecare dintre noi, iar majoritatea oamenilor isi doresc un mostenitor. Ce se intampla insa in momentul cand unul dintre parinti este mai in varsta? Poate afecta varsta acestuia modul in care se va dezvolta copilul in viitor?

Iata ca expertii sustin ca paternitatea tardiva creste riscul de autism si schizofrenie la copii, aceasta fiind concluzia unui nou studiu realizat in Islanda si publicat in revista Nature.

Potrivit Health.com, varsta inaintata a mamelor nu are nicio influenta asupra riscului pentru aceste…

Efectele computerelor asupra adolescentilor

Publicat pe 27 Mar 2015 at 7:00am

Potrivit unor studii realizate de curand in Coreea de Sud, expertii au ajuns la concluzia ca tinerii adolescenti se bazeaza atat de mult pe tehnologie, incat nu mai pot tine minte detalii banale asociate cu viata de zi cu zi, precum propriile numere de telefon. Persoanele tinere care se bazeaza cel mai mult pe tehnolgie sufera de „dementa digitala„.

Specialistii din Asia spun ca aceasta afectiune reprezinta o deteriorare a functiilor cognitive foarte similara cu cea observata la pacienti care au suferit traumatisme craniene sau afectiuni psihiatrice.

Folosirea in mod…

Aboneaza-te GRATUIT la Newsletterul Corpul-Uman.com!