Ma abonez GRATUIT la newsletterul Corpul-Uman.com! Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016!

E-mail:

   Clic aici pentru Arhiva!

iulie, 2015

Cum ar trebui sa doarma bebelusul tau?

Publicat pe 29 Iul 2015 at 7:00am

Pentru un nou-nascut, pozitia in care acesta doarme are un rol deosebit in dezvoltarea sa ulterioara. Copii mici au aproape tot timpul tendinta sa fie tare neastamparati in somn in primele luni de viata.

Infasatul bebelusilor

Cand sunt infasati, sunt mai linistiti si, in consecinta, dorm mai bine. Medicii pediatri spun ca acest aspect ii poate ajuta si pe cei agitati din cauza colicilor, iar copiii cu manutele infasate in apropierea fetei sunt, de asemenea, predispusi la un somn odihnitor.

Totusi, ramane la alegerea parintilor daca vor sau nu sa isi infese bebelusul inainte de culcare. Este indicat ca…

Femeile insarcinate si testarea glandei tiroide

Publicat pe 17 Iul 2015 at 7:00am

Pentru o femeie insarcinata, starea glandei tiroide este foarte importanta. Medicii spun ca aceasta glanda se gaseste sub controlul unei alte glande endocrine, denumita hipofiza. Hipofiza este situata la baza creierului, organ care ii controleaza secretia prin intermediul unui hormon denumit TSH sau „Hormon Stimulator al Tiroidei”.

In clipa cand nivelul sangvin al hormonilor tiroidieni este diminuat, hipofiza elibereaza mai mult TSH, iar atunci cand nivelul este crescut, raspunde reducand productia de TSH.

2 hormoni legati de sarcina, gonadotropina corionica umana – hCG si estrogenul, determina in mod fiziologic cresterea nivelurilor de hormoni tiroidieni in sange.

Potrivit unor…

Ce este fontanela

Publicat pe 15 Iul 2015 at 7:00am

Fontanela reprezinta spatiul liber intre oasele care formeaza craniul copilasului si este acoperita de o membrana foarte rezistenta. Copilul are la nastere 6 fontanele sau zone moi ale capsorului sau, iar odata cu cresterea oaselor determinata de dezvoltarea creierului, fontanelele se micsoreaza din ce in ce mai mult, in final disparand pur si simplu.

Totusi, exista situatii in care fontanelele persista deschise un timp prea indelungat, oferind medicului informatii despre posibile boli ale micutului.

Aceste zone moi ale capsorului il ajuta pe copil sa iasa in siguranta prin canalul de nastere si, apoi, permit oaselor craniului sa creasca. In acest…

Aboneaza-te GRATUIT la Newsletterul Corpul-Uman.com!