Ma abonez GRATUIT la newsletterul Corpul-Uman.com! Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016!

E-mail:

   Clic aici pentru Arhiva!

Acest site foloseste cookies. Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Aflati mai multe...

Consumul de lichide la copilul cu varsta intre 1 si 2 ani0 Comments

Publicat in:
Etichete:1-2 ani, 12 luni, 18 luni, 24 luni, aport lichide, bauturi, bauturi indulcite, bauturi interzise, copil, lichide, suc de fructe

In ceea ce priveste aportul de lichide, acesta se modifica fata de primul an de viata atat cantitativ, cat si calitativ.

Aportul total este dependent in primul rand de activitatea fizica si temperatura ambianta si va fi realizat predominant din aport de apa.

Bauturi copil 1-2 ani

Bauturi copil 1-2 ani

Apa

Aportul zilnic de apa: 600-800 ml., preferabil apa de la retea (eventual apa plata sau cea slab gazoasa): in cazul in care copilul prefera infuziile de plante sau de fructe, acestea vor fi OBLIGATORIU NEINDULCITE;

Bauturi indulcite

Aportul de bauturi indulcite cu zahar se recomanda a fi minimal deoarece implica un risc de carii dentare, exces ponderal, inlocuirea sau reducerea aportului alimentelor cu valoare nutritiva etc.

Sucul de fructe

Sucul de fructe nu aduce nici un beneficiu nutritiv suplimentar fata de fructul intreg, excesul de suc putand provoca diaree, flatulenta, distensie abdominala, carii dentare, exces ponderal.

Bauturi interzise

Sunt interzise:

  • bauturile alcoolice,
  • bauturile ce contin cafeina,
  • ceaiul negru,
  • bauturile dulci si
  • carbogazoase din comert.

Nevoia de lapte scade la sub 500 ml pe zi, copilul primindu-si cea mai mare parte a caloriilor din alimentele solide. In al doilea an de viata copilul poate primi lapte de vaca integral (cei mai multi autori considera ca pana la doi ani nu se recomanda laptele ecremat sau semiecremat) sau o formula adecvata varstei (lapte de crestere).

Orice cantitate de lapte matern (chiar si minima) aduce beneficii certe pentru copil.
Author: Corpul Uman
Google
Curs de alaptare


Un nou serviciu special creat pentru tine!

Ai nevoie de consultanta avizata in privinta nasterii, alaptarii, diversificarii si alimentatiei tale sau a copilului?

Suna ACUM si stabileste o intalnire!
0751.160.458


Link-uri Sponsorizate
Consumul de lichide la copilul cu varsta intre 1 si 2 ani

Lasă un răspuns

Aboneaza-te GRATUIT la Newsletterul Corpul-Uman.com!