Ma abonez GRATUIT la newsletterul Corpul-Uman.com! Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016!

E-mail:

   Clic aici pentru Arhiva!

Acest site foloseste cookies. Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Aflati mai multe...

Cat trebuie sa pape copilul cu varsta peste 1 an0 Comments

Publicat in:
Etichete:alimentatie, carne, cat mananca copilul de 2 ani, cereale, copil 3 ani, copil peste 2 ani, lapte, mancare, micul dejun, oua, portii

Alimentatia in al doilea an de viata trebuie sa fie cat mai diversificata si variata, apetisanta si plina de fantezie.

Toate cele cinci grupe de baza ale piramidei alimentare (cereale, vegetale, fructe, lapte si derivatele, carnea) isi au locul lor intr-o dieta echilibrata, niciuna nefiind mai importanta decat celelalte.

Mancare copil peste 2 ani

Mancare copil peste 2 ani

3 mese si 2 gustari

Dieta zilnica va fi repartizata pe trei mese principale si doua gustari, dar este necesara o considerabila flexibilitate, in functie si de preferintele sau refuzul copiilor. in general se recomanda ca la mesele principale sa se ofere copilului alimente din cel putin patru grupe de baza, iar la gustari, din cel putin 2-3 grupe.

Gustarile vor fi oferite la intervale nu foarte apropiate de mesele de baza si in cantitati care sa nu interfereze cu acestea (gustarile copiilor institutionalizati trebuie sa fie la fel de nutritive ca cele primite acasa).

Ziua va incepe, obligatoriu, cu micul dejun

Cerealele integrale, laptele (si derivatele) si fructele furnizeaza energia necesara, refacand rezervele de glucide ale copilului dupa „infometarea” din cursul noptii, glucide esentiale pentru functiile creierului si organului vizual.

Impactul considerabil al micului dejun este ilustrat si de efectele sale benefice asupra copiilor cu malnutritie (carora le imbunatateste evident comportamentul, atentia, capacitatea de memorare si performantele scolare). In plus, este demonstrat ca „a sari” peste micul dejun implica riscul excesului ponderal (mai ales la copilul mai mare si adolescent).

Indeosebi in literatura anglo-saxona de specialitate se fac precizari privind portiile de alimente. Acestea trebuie aplicate cu un mare grad de flexibilitate. Astfel, recomandarile zilnice privind alimentatia copilului intre 1 si 2 ani ar fi:

  • cereale integrale: 3-5 portii;
  • vegetale: 3 portii;
  • fructe: 2-3 portii;
  • lapte sau derivate: 2-4 portii;
  • carne: o portie.



Author: Corpul Uman
Google
Curs de alaptare


Un nou serviciu special creat pentru tine!

Ai nevoie de consultanta avizata in privinta nasterii, alaptarii, diversificarii si alimentatiei tale sau a copilului?

Suna ACUM si stabileste o intalnire!
0751.160.458


Link-uri Sponsorizate
Cat trebuie sa pape copilul cu varsta peste 1 an

Lasă un răspuns

Aboneaza-te GRATUIT la Newsletterul Corpul-Uman.com!