Ma abonez GRATUIT la newsletterul Corpul-Uman.com! Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016!

E-mail:

   Clic aici pentru Arhiva!

Acest site foloseste cookies. Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Aflati mai multe...

Cum poti sa ii scapi pe cei mici de vergeturi?0 Comments

Publicat in:
Etichete:calciu, copii, eliminarea vergeturilor, mancare, medici, nutritie, vergeturi, vergeturi la copii, zinc

In cazul in care un copil va lua brusc in inaltime este necesar sa ii fie reglata alimentatia, pentru ca tesutul conjunctiv poate avea de suferit. Expertii sustin ca este recomandat sa luati masuri in prima jumatate de an de la debutul cresterii in inaltime, astfel pot fi evitate si vergeturile de care se plang cel putin 70% dintre adolescenti.

Vergeturi la copii

Vergeturi la copii

Cresterea brusca in inaltime debuteaza la 10 ani, in cazul fetitelor, si la 14, in cazul baietilor. Expertii sustin ca, in urma unor studii, s-a constatat ca in ultimul timp se observa o scadere a varstei la care copiii se inalta brusc.

Cresterea presupune intinderea tesutului conjunctiv, a fibrelor musculare, dar si a oaselor.

Deseori, expertii sustin ca nu exista o concordanta intre cresterea sistemului osos si a celui muscular si conjunctiv, asa ca astfel incep durerile pentru copii si tineri.

Parintii trebuie sa actioneze decisi din timp, mai ales ca pentru cei mici si aflati in crestere foarte importante sunt calciul si vitamina D.

Doctorii spun ca nu se recomanda preparate strict din calciu, deoarece acesta ar putea sa se depuna si in anumite locuri nedorite, determinand aparitia unor fibroze, calcificari sau se poate depune pe peretele vascular si poate aduce anumite prejudicii.

In cazul copiilor, calciul trebuie sa se poata lua din alimentatie, mai ales ca el se gaseste in pestele gras, in uleiul de peste, susan, patrunjel, marar. Trebuie spus ca pentru a fi sintetizat, calciul are nevoie de cateva minute la soare in fiecare zi.

Expertii spun ca si proteinele sunt foarte importante, pentru ca dezvoltarea muschilor este conditionata de aceste elemente. Medicii recomanda sa existe in dieta cel putin 1 – 1,2 g de proteine pe kilogram corp pe zi.

Nutritionistii spun ca nucile, alunele, semintele, mazarea, fasolea, nautul – vegetale foarte bogate in proteine sunt si ele recomandate in alimentatie.

De asemenea, sunt foarte indicate si alimentele care contin zinc, precum fructele de mare sau cerelalele, excelente in perioada de crestere.

Trebuie spus ca copiii care se afla in crestere se pot confrunta cu inca o problema, aparitia vergeturilor, datorate modificarilor pe care le sufera tesutul conjunctiv care se gaseste in ligamente si tendoane, dar si in piele, unghii si par. Cu alimentele mentionate mai sus, cei mici vor evita aparitia unor probleme in viitor, spun nutritionistii!




Author: Corpul Uman
Google
Curs de alaptare


Un nou serviciu special creat pentru tine!

Ai nevoie de consultanta avizata in privinta nasterii, alaptarii, diversificarii si alimentatiei tale sau a copilului?

Suna ACUM si stabileste o intalnire!
0751.160.458


Link-uri Sponsorizate
Cum poti sa ii scapi pe cei mici de vergeturi?

Lasă un răspuns

Aboneaza-te GRATUIT la Newsletterul Corpul-Uman.com!