Ma abonez GRATUIT la newsletterul Corpul-Uman.com! Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016!

E-mail:

   Clic aici pentru Arhiva!

Acest site foloseste cookies. Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Aflati mai multe...

De ce nu poti asimila corect vitaminele si mineralele?0 Comments

Publicat in:
Etichete:alimente, corect, meniu, minerale, nutritie, oua, spanac, vitamine

Expertii in domeniul nutritional sunt de parere ca aproape toate alimentele ne aduc substantele nutritive de care corpul are nevoie pentru a functiona optim si pentru a se mentine sanatos. Conditia este ca acestea sa nu fie procesate in industrie.

Cu toate acestea, multe dintre alimentele pe care le consumam contin si substante care impiedica o buna absorbtie a vitaminelor si mineralelor si, deci, favorizeaza carentele.

Vitamine si minerale

Vitamine si minerale

Spanacul

Nutritionistii sustin ca in compozitia spanacului, pe langa substantele nutritive extrem de utile pentru organism, exista si oxaalti. Aceste substante diminueaza absorbtia in corp a calciului din alimente, a fierului, a fosforului, a cuprului si a magneziului.

Expertii ne atrag atentia ca nu este bine sa gatim niciodata spanacul cu sos bechamel, de exemplu, sau cu alte sosuri pe baza de lactate, fiindca oxalatii din spanac se unesc cu calciul din lapte si rezulta formarea de oxalati de calciu, potrivit datelor publicate de portalul doctissimo.fr.

Aceste substante impiedica si asimilarea mineralelor si, in plus, odata acumulati in corp, favorizeaza formarea pietrelor la rinichi in cazul persoanelor cu o sensibilitate in acest sens.

Mai trebuie spus ca si sfecla rosie contine oxalati, insa si cacaua, capsunele, ciresele, caisele si kiwi.

Fibrele alimentare

Multe persoane au meniul dezechilibrat si mananca prea multe fibre alimentare. Potrivit specialistilor, excesul poate fi nociv pentru organism.

Este vorba, in special, de un aport excesiv de fitati din taratele de grau si din cojile de cereale, care impiedica absorbtia fierului continut de alte alimente, mai ales in forma care se gaseste in sursele vegetale, nu in cele de origine animala.

Pestele

Daca va place sa mancati peste crud, trebuie sa stiti ca cel utilizat in bucataria japoneza, sushi, cat si stridiile contin o enzima, cunoscuta sub numele de tiaminaza, care impiedica asimilarea vitaminei B1, care este prezenta in leguminoase, in carnea de porc si de vaca, in grau si in painea integrala.

Conform specialistilor, daca va confruntati cu o carenta de vitamina B1 poate duce la slabiciune musculara si la perturbarea functiilor cognitive.

Leguminoasele care nu sunt gatite corect

In cazul in care leguminoasele nu sunt prelucrate termic corect, pot sa aduca in corp substante care au puterea de a lua din fierul din alte alimente.

Asa explica specialistii faptul ca leguminoasele, mai ales fasolea, trebuie gatite timp mai indelungat si de ce trebuie lasate sa stea in apa rece vreme de o noapte inainte de a fi preparate.

Oul moale

In cazul in care oul nu este fiert tare, trebuie sa stiti ca acesta pastreaza in compozitie o substanta numita avidina, care, pur si simplu, neutralizeaza vitamina B8, o substanta nutritiva extrem de utila organismului, care se gaseste in carne, in cerealele integrale, in leguminoase, in fructele uscate, in usturoi, rosii, creson, avocado, struguri, banane si mere.

Cafeaua

Expertii sustin ca la cafea, un adevarat responsabil pentru proasta asimilare a nutrientilor, in special a tiaminei, este acidul cafeic. Asadar, daca nu vreti sa suferiti de carente de vitamina B1, trebuie sa beti cafeaua la distanta de momentul mesei si nu imediat dupa masa.




Author: Corpul Uman
Google
Curs de alaptare


Un nou serviciu special creat pentru tine!

Ai nevoie de consultanta avizata in privinta nasterii, alaptarii, diversificarii si alimentatiei tale sau a copilului?

Suna ACUM si stabileste o intalnire!
0751.160.458


Link-uri Sponsorizate
De ce nu poti asimila corect vitaminele si mineralele?

Lasă un răspuns

Aboneaza-te GRATUIT la Newsletterul Corpul-Uman.com!