Ma abonez GRATUIT la newsletterul Corpul-Uman.com! Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016!

E-mail:

   Clic aici pentru Arhiva!

Acest site foloseste cookies. Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Aflati mai multe...

Spalatul pe maini: semnificatia psihologica0 Comments

Publicat in:
Etichete:gesturi, maini, psihologie, savanti, semnificatie, spalatul pe maini, studiu

In cazul in care trebuie sa luati o decizie dificila si ati ajuns in situatia de a va teme ca veti regreta, atunci spalati-va pe maini. Aceasta este recomandarea unei cercetari realizate de oamenii de stiinta din cadrul Universitatii din Michigan, SUA.

Spalatul pe maini - Semnificatie psihologica

Spalatul pe maini - Semnificatie psihologica

Savantii au solicitat unui numar de 40 de voluntari sa aleaga intre doua CD-uri sau doua borcane de dulceata. Apoi, cercetatorii au cerut participantilor la studiu sa se spele pe maini si sa reinceapa.

Cei care au luat parte la cercetare nu stiau ce doreau sa demonstreze cercetatorii si nu erau obligati sa-si spele mainile.

Persoanele care au facut acest lucru s-au simtit mai satisfacuti de alegerea lor si nu au mai resimtit nevoia sa o justifice.

„Rezultatele arata ca, tot asa cum spalarea mainilor poate sa ne scape de urmele unui comportament imoral trecut, ea ne poate ajuta sa ne debarasam si de urmele deciziilor noastre trecute, reducand nevoia de a le justifica”, a explicat profesorul Norbert Schwarz, coordonatorul studiului mentionat.

Conexiuni realizate de savanti in privinta anumitor gesturi

Savantii sunt de parere ca acest fenomen ar putea explica de ce Pilat din Pont, guvernatorul roman al Iudeei care a autorizat crucificarea lui Isus, s-a spalat pe maini dupa ce a luat aceasta decizie, conform Bibliei.

Expertii sustin ca in acelasi fel, acest demers s-ar putea afla la originea expresiei „a se spala pe maini”, cu sensul figurat de a refuza sa-ti asumi raspunderea unei probleme dificile si a te detasa de reprosurile privitoare la un rezultat prost.

Cercetatorii de la Universitatea din Toronto au stabilit, inca din anul 2008, ca zonele din creier legate de nevoia de curatenie fizica sunt aceleasi cu cele care gestioneaza „puritatea psihologica”.




Author: Corpul Uman
Google
Curs de alaptare


Un nou serviciu special creat pentru tine!

Ai nevoie de consultanta avizata in privinta nasterii, alaptarii, diversificarii si alimentatiei tale sau a copilului?

Suna ACUM si stabileste o intalnire!
0751.160.458


Link-uri Sponsorizate
Spalatul pe maini: semnificatia psihologica

Lasă un răspuns

Aboneaza-te GRATUIT la Newsletterul Corpul-Uman.com!